Cykling

Rolf Sørensen blæst bagover af norsk verdensmester

Tobias Foss forhindrede Filippo Gannas VM-hattrick i enkeltstart.

Norske Tobias Foss var langt nede på eksperternes lister over mulige VM-vindere til herrernes enkeltstart.

Jumbo-Visma-rytteren endte ikke desto mindre med at tage guld i disciplinen, som han vandt med knap tre sekunder ned til den tidligere europamester Stefan Küng og ni sekunder til en chokeret Remco Evenepoel.

Det er en mindre skuffelse. De havde nok håbet på lidt mere

Rolf Sørensen om danskerenes præstationer til herrernes VM i enkeltstart

Også TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen er forbavset over nordmandens præstation.

- Det er en kæmpe overraskelse. En sensation udover det sædvanlige. Når han selv er så overrasket, så er vi andre det selvfølgelig også. Det var der ingen, der havde set komme, siger han.

- Jeg kan ikke huske, hvornår der sidst har været en outsider til at vinde VM i enkeltstart. Og han var på forhånd ikke en gang nævnt som en outsider, men trinnet under dem.

Måden, Foss satte konkurrenterne til vægs på, vækker også beundring hos Rolf Sørensen.

- Der er ikke så meget at komme efter på en enkeltstart. Han kører bare stærkere end de andre. Udover Filippo Ganna, der ikke kører op til sit niveau, så præsterer de andre favoritter. Stefan Küng og Remco Evenepoel kører en fantastisk enkeltstart, og de slutter inden for 10 sekunder, men Foss kører simpelthen bare hurtigst hjem.

- Det norske landshold havde håbet på en top-10-placering, og han havde selv håbet på en placering indenfor top-5. Man kunne også se på hans ansigtsudtryk, at han ikke selv kunne tro det.

Spår ham stor fremtid

Tobias Foss er 25 år gammel, hvilket i cykelmæssig forstand er meget, når konkurrenter som Tadej Pogačar og Remco Evenepoel kører Grand Tour-sejre hjem i starten af 20'erne.

Verdensmestertitlen har allerede fået flere til at spekulere i, om Foss kan gøre sig gældende i de store etapeløb. Det mener Rolf Sørensen alligevel er for tidligt at vurdere, selvom nordmanden har et tårnhøjt niveau.

- Folk begynder allerede nu at snakke om, at han skal køre efter samlet sejr i Grand Tours, men rolig nu.

- Nu er han jo ikke 20 år gammel ligesom de helt unge ryttere med succes. Han har før kørt store resultater hjem, og nu må vi se, hvor vidt han kan drive det.

- Når man kan vinde en enkeltstart, som han gjorde i dag, så har man en stor motor. Han har et kæmpe potentiale og kommer til at køre med om store resultater i fremtiden.

Lunken dansk præstation

Danske Mikkel Bjerg og Magnus Cort kørte sig til henholdsvis en 14.- og 21.-plads. Bedriften er ifølge Rolf Sørensen godkendt, men ikke prangende.

- Det er en mindre skuffelse, men de havde nok håbet på lidt mere, siger han.

- Mikkel havde håbet på at køre sig i top-10, og havde han kørt et minut hurtigere, tror jeg, han havde været super tilfreds. Der er kontant afregning ved enkeltstarter. Der er ikke så meget at gøre.

- Man kan diskutere, om Magnus Cort skulle have kørt sine forberedelsesløb i Canada eller ej. Foss kørte dem også, og det gav i hvert fald pote, siger Rolf Sørensen grinende.

Den nykårede Vuelta-vinder, Remco Evenepoel, rundede podiet af på tredjepladsen, hvilket belgieren bestemt ikke var tilfreds med.

VM finder sted i Australien mellem 18. og 25. september, og du kan følge det hele ugen på TV 2s platforme. I sendeplanen får du overblikket over de forskellige løb.