Tydeligt skuffet over VM-sølv: - Kommer ikke til at sove godt

Stefan Küng var hurtigere end alle de andre storfavoritter til VM-guldet i enkeltstart, men en nordmand kunne han ikke slå.

Det er en bitter pille at sluge for Stefan Küng.

Som tidligere europamester i enkeltstart og den næsthurtigste europæer i år havde schweizeren sat næsen op efter VM-guld i enkeltstart, men norske Tobias Foss overraskede alt og alle og snød dermed Küng for guldet. Med bare tre sekunder.

- Jeg tror ikke, at jeg kommer til at sove godt i nat. Jeg vil tænke på de her tre sekunder mange gange, siger Stefan Küng til TV 2 SPORT.

Der er dog intet, han kunne have gjort anderledes, fortæller han. Han følte sig 100 procent komfortabel på cyklen på den 34,2 kilometer lange VM-rute i australske Wollongong.

- Normalt ville det at være næsthurtigst i verden ikke være dårligt, men det er hårdt. Det var tæt på endnu en gang.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg har slået dem alle en gang tidligere, nu skulle jeg bare slå dem alle samme dag. Jeg slog storfavoritterne, men der var én, der var hurtigere i dag.

- Det er en skam. Jeg havde sat mig for at give alt. Jeg ville hellere dø derude end være tæt på igen, men sådan skulle det altså ikke gå og tillykke til Tobias, siger en tydeligt skuffet Stefan Küng.

- Det er lige til at tude over

I TV 2 SPORTs kommentatorboks var der forståelse for 28-årige Küngs skuffelse (Rasmus Staghøjs ord står i kursiv. Rolf Sørensens ord er markeret med fed):

- Det er, som om det aldrig rigtig skal lykkes for ham.

- Jeg tror nærmest, at han har grædt i dag.

- Han er jo en klasserytter, Stefan Küng.

- Det er lige til at tude over.

- Ja, man har lidt ondt af ham. Endelig lykkedes det ham at slå alle de store, og så kom Tobias Foss.

"Tager sølvet og arbejder videre"

Stefan Küng er femdobbelt schweizisk mester i enkeltstart. I 2020 og 2021 vandt han EM-guld i enkeltstart, men ved årets EM måtte han se sig slået af landsmanden Stefan Bissegger med bare et sekund.

Inden VM-sølvet i Wollongong var Küngs bedste VM-resultat i enkeltstart en tredjeplads fra 2020.

- Jeg havde fornemmelsen af, at jeg sluttede stærkt, men jeg tager sølvmedaljen og bliver ved med at arbejde, siger Stefan Küng til TV 2 SPORT.

Remco Evenepoel fra Belgien tog den sidste podieplads. Danskerne Mikkel Bjerg og Magnus Cort blev henholdsvis nummer 14 og 21.

VM i Australien fortsætter den kommende uge. Få overblikket over de forskellige løb i vores sendeplan.