Dansk sjetteplads i ny norsk VM-triumf

Søren Wærenskjold fulgte op på den norske succes, da han mandag morgen blev U23-enkeltstartsverdensmester.

Det var en sensation af de større, da norske Tobias Foss i weekenden blev verdensmester i enkeltstart i australske Wollongong.

Sensationelt var det ikke mandag morgen dansk tid, men den norske succes i tempodisciplinen fortsatte, da Søren Wærenskjold tog VM-titlen for U23-ryttere i enkeltstart.

Carl-Frederik Bevort sad et godt stykke tid i hot seat med bedste tid, men da de stærkeste navne nåede i mål, måtte han vige pladsen. Han sluttede som nummer seks.

Wærenskjold havde fart på fra start, og selv om han på de to første mellemtider blev overgået af britiske Leo Hayter, så var den 22-årige nordmand klart stærkest på sidste del af ruten.

Europamesteren Alec Segaert fra Belgien, som faktisk var hurtigst på første mellemtid, var den eneste mand, som til sidst kunne udfordre nordmanden, men heller ikke han havde den fornødne fart.

Han måtte nøjes med VM-sølv, mens Leo Hayter tog bronze efter at have tabt en del tid på den sidste del.

Danske Adam Holm Jørgensen havde forlods knyttet de største rød-hvide forventninger til sig. Han startede som sidste mand, men han fik det ikke til at glide og sluttede langt tilbage.

Tirsdag gælder det enkeltstarterne for juniorer - både drenge og piger.

VM afsluttes søndag med herrernes linjeløb.