Cykling

Alt gik galt for VM-storfavorit

Holland fik en forfærdelig start på den blandede holdtidskørsel ved VM, hvor Danmark endte på en sjetteplads.

De var spået som de helt store guldfavoritter, men efter få sekunder gik det helt galt for de hollandske stjerner.

Kort efter startrampen styrtede holdets helt store kanon Annemiek van Vleuten. Stjernen ramte hårdt ned i asfalten og tog sig straks til hovedet.

- Nej, nej, nej. Der er ingen, der ønsker det her. Det er ikke sådan her, det skulle afgøres, lød det fra TV 2 SPORTs cykelekspert Christina Siggaard under kommenteringen.

Van Vleuten blev siddende på jorden, mens hendes to holdkammerater kørte videre.

- Mit forhjul eksploderede, og jeg styrtede. Jeg er nu på vej mod hospitalet for at få taget røntgenbilleder af min højre side. Den er helt forslået, og jeg er specielt bekymret for min højre arm og albue, skriver hun efterfølgende på Twitter.

På trods af den uheldige start for Van Vleuten sikrede hollænderne - imponerende nok - en femteplads i den blandede holdtidskørsel, hvor Bauke Mollema også blev ramt af tekniske problemer undervejs.

Danmark nummer seks

Femtepladsen var nok til at overhale Danmark, der endte på en sjetteplads. Schweiz vandt guld med knap tre sekunder ned til Italien på andenpladsen, mens Australien snuppede bronze på hjemmebane.

En overgang så det ud til, at det danske hold kunne slutte nærmere podiet, men i sidste ende blev det til den samme placering som ved VM sidste år.

Først var det de danske mænd Mikkel Honoré, Magnus Cort og Mikkel Bjerg, der skulle køre distancen på 14,1 kilometer, og da de kom i mål, var det kvinderne i skikkelse af Julie Leth, Emma Norsgaard Bjerg og Rebecca Koerner.

De sluttede samlet 58 sekunder efter de schweiziske vindere.

- Jeg synes, vi kørte godt derude og gjorde, hvad vi kunne. Så jeg synes godt, vi kan være stolte af os selv. Vi gjorde vores bedste, siger Emma Norsgaard Bjerg til TV 2 SPORT efter løbet.

Hun følges op af sin kollega fra herreholdet Mikkel Honoré.

- Det var en superfed oplevelse. Jeg synes, vi fik kørt et superfint holdløb, siger Mikkel Honoré, der "selvfølgelig" havde håbet på mere.