Cykling

Overrasket van Aert forlænger med Jumbo-Visma

Den belgiske stjerne Wout van Aert, der havde stor andel i Jonas Vingegaards Tour de France-triumf, har forlænget sin kontrakt med yderligere to år.

Jumbo-Visma og Wout van Aert.

Det er tilsyneladende to ingredienser, der spiller godt sammen i en opskrift og oftest giver et succesfuldt resultat.

Jeg hører af og til en kritik af, at holdet giver mig for få muligheder, men jeg tror, det modsatte er tilfældet

Wout van Aert

Nu er parterne blevet enige om, at samarbejdet skal fortsætte endnu længere, end det i forvejen var planlagt. Wout van Aerts kontrakt, der løb frem til afslutningen på 2024, er blevet forlænget, så den nu først udløber ved udgangen af 2026.

Og det overraskede faktisk hovedpersonen, der vandt den grønne pointtrøje i dette års Tour de France, hvor holdkammeraten Jonas Vingegaard sluttede i den gule trøje.

- Jeg er selvfølgelig glad. Jeg har det rigtig godt på holdet. Vi har allerede vist, at jeg kan levere mit bedste her på holdet. Det er også takket være faciliteterne, der bliver stillet til rådighed. Det overraskede mig, at holdet ville genforhandle min kontrakt, men det var en god forhandling. Vi blev hurtigt enige, siger Wout van Aert og tilføjer:

- Jeg mener ikke, at et længere samarbejde udgør nogen risiko, for vi er kun blevet bedre de seneste fire år.

Har ikke behov for at være Grand Tour-kaptajn

Samtidig slår belgieren fast, at kontrakten giver ham mulighed for at jagte nye sportslige mål.

Det bliver dog stadig ikke i Grand Tour-sammenhæng, selvom cykeleksperter tidligere har antydet, at det snart kunne være en mulighed:

- Jeg hører af og til en kritik af, at holdet giver mig for få muligheder, men jeg tror, det modsatte er tilfældet. Jeg har allerede fået langt flere muligheder, end jeg ellers ville have fået på grund af den udvikling, jeg har fået igennem holdet.

- Jeg kunne måske være enekaptajn i en Grand Tour på et andet hold, men jeg ville ikke have de samme ben, slår van Aert fast.

Foreløbig bliver det minimum de næste to år, han skal køre side om side med danske Jonas Vingegaard, der på nuværende tidspunkt har kontrakt frem til 2024.