Cykling

Van der Poels sæson kan være ovre efter sigtelse

Van der Poel udgik af søndagens VM efter blot 30 kilometer.

Det er ikke sikkert, at Mathieu van der Poel kommer til at køre flere cykelløb i 2022.

Hollænderen har fået inddraget sit pas, efter at han natten til søndag dansk tid blev anholdt forud for VM-linjeløbet i Australien efter en batalje med nogle piger på sit hotel.

Indtil han får sit pas tilbage, kan han ikke forlade landet, og superstjernen kan risikere at blive tilbageholdt i Australien helt indtil den 23. oktober. Det skriver The Times, der citerer australsk tv.

Politiet i delstaten New South Wales udsendte natten til søndag en erklæring, der bekræfter hændelsen.

- Omkring klokken 22.40 lørdag befandt en mand sig på et hotel på The Grand Parade i Brighton-Le-Sands, da han kom i et verbalt skænderi med to teenagepiger på 13 og 14 år, står der.

- Det påstås, at manden derefter skubbede begge teenagere. En faldt til jorden, og den anden blev skubbet ind i væggen og kom til skade med sin albue.

Selv har van der Poel erkendt, at der var en mindre uenighed mellem ham og nogle larmende naboer på hotellet. 27-årige van der Poel nægter sig dog skyldig i anklagen om at have skubbet til de to teenagere.

Ifølge The Times skal van der Poel i retten på tirsdag.

Sæsonens sidste World Tour-løb er det italienske endagsløb Lombardiet Rundt. Det traditionsrige løb køres lørdag den 8. oktober.

Van der Poel blev løsladt mod kaution og kørte de første 30 kilometer af søndagens løb, inden han valgte at udgå.

Løbet blev vundet i overlegen stil af 22-årige Remco Evenepoel, der krydsede stregen mere end to minutter før de nærmeste konkurrenter.

Se det bedste fra løbet nedenfor.