Cykling

Van der Poel straffet efter hotel-batalje

Mathieu van der Poel vil formentlig gladeligt betale beløbet for i stedet at have fået sin nattesøvn før VM-linjeløbet.

Den hollandske cykelrytter Mathieu van der Poel er af en australsk domstol blevet dømt til at betale 1500 australske dollars, svarende til 7.500 kroner, efter han skubbede til to piger på henholdsvis 13 og 14 år.

Det oplyser det hollandske medie NOS, der var til stede i retten tidlig mandag morgen dansk tid.

Van der Poel lå på sit hotelværelse og hvilede sig før VM-linjeløbet søndag, hvor de unge piger gentagne gange bakkede på stjernens dør. Til sidst fik hollænderen nok og gav dem et skub, som han nu må punge ud for.

Vil appellere dommen

Det er tidligere blevet oplyst, at den dobbelte Flandern Rundt-vinder skulle møde i retten 27. september, men det fik van der Poels advokat ændret, så rytteren kan forlade Australien mandag.

Advokaten er ikke tilfreds med sin klients bødestraf, og han vil ifølge NOS forsøge at få van der Poel frikendt i sagen.

Hovedpersonen har ikke ønsket at give kommentarer efter bøde-straffen.

Havde håbet på genrejsning

Mathieu Van der Poel nåede blot at tilbagelægge 30 kilometer af mændenes VM-løb, hvor han var regnet som en af favoritterne.

Hollænderen var først tilbage på sit hotelværelse klokken fire om morgenen, inden løbet skulle køres. Kombinationen af søvnunderskud og en knækket moral blev årsagen til det tidlige exit, fortæller Van der Poels chef på Alpecin-Deceuninck, Christoph Roodhooft.

- Mathieu er selvfølgelig ekstremt skuffet over, hvordan det endte. Han fik næsten ikke sovet i, og han var mentalt udkørt, fortæller han til VeloNews.

- Han havde store forventninger til VM, som han har trænet hårdt hen imod, efter han udgik af Touren. Mathieu havde igen fundet glæden ved at cykle og var opsat på at køre et godt løb.

Top-3 ved VM

  • Guld: Remco Evenepoel
  • Sølv: Christophe Laporte
  • Bronze: Michael Matthews