Cykling

Valverde har udvalgt karrierens sidste løb

Alejandro Valverde har været professionel cykelrytter siden 2002. Nu ligger det fast, hvornår karrierens sidste løb finder sted.

Den 8. oktober bliver sidste gang nogensinde, at verdensstjernen Alejandro Valverde klistrer et startnummer på ryggen i et professionelt cykelløb.

Den 42-årige spanier har annonceret, at det prestigefyldte endagsløb Lombardiet Rundt bliver hans sidste cykelløb i karrieren.

Længe har det været fastlagt, at Valverde indstiller sin lange og gloværdige karriere efter denne sæson, men først nu er det klarlagt, hvornår Movistar-rytteren for sidste gang skal krydse en målstreg.

At komme først over stregen i cykelløb er ellers noget, den rutinerede spanier har været specialist i. Svimlende 133 gange har spanieren kunne række hænderne i vejret og lade sig hylde som vinder.

Første gang det skete var tilbage i 2003, og siden da har Valverde præget stort set samtlige løb, han har deltaget i.

Prominente navne til Valverdes sidste løb

Festen slutter som nævnt med Lombardiet Rundt, som faktisk er blandt de løb, Valverde fortsat har til gode at vinde.

10 gange har han stillet til start i den italienske klassiker, og han er flere gange blevet nummer to i løbet. Valverdes første deltagelse i løbet er helt tilbage i 2003.

I årets udgave får den rutinerede Movistar-rytter selskab af en række prominente navne, da ryttere som Jonas Vingegaard, Julian Alaphillipe og Primoz Roglic alle har meldt deres ankomst.

Blandt Valverdes mange meritter findes 5 triumfer i Fléche Wallonne, 4 sejre i Liége-Bastogne-Liége, 12 etapesejre i Vuelta a España og én samlet sejr i det tre uger lange spanske etapeløb.

Derudover formåede han i 2018 at vinde verdensmesterskabet i linjeløb.