Cykling

Van der Poel udøvede vold mod to piger, viser dokumenter

Dagen inden VM i linjeløb lå Mathieu van der Poel på sit hotelværelse sent om aftenen, da to piger legede ”bank på og løb”.

Nye, foruroligende detaljer er kommet frem i sagen om cykelstjernen Mathieu van der Poel.

Det er ordlyden fra det australske medie NCA NewsWire, der er kommet i besiddelse af dokumenter fra retten i sagen om cykelrytteren og to piger på henholdsvis 13 og 14 år og det, der foregik på hotellet Novotel Brighton Resort uden for Sydney lørdag i sidste uge.

Dagen inden herrernes VM i linjeløb i søndags lå van der Poel på sit hotelværelse sent om aftenen, da de to piger legede ”bank på og løb”. Og da hollænderen boede lige over for pigerne, resulterede det i flere forstyrrelser. Til sidst fik VM-favoritten nok.

Ifølge det australske medie fremgår det af dokumenterne, at Mathieu van der Poel gjorde følgende:

  • ”Han ventede på, at ofrene bankede på hans dør og jagtede dem ind til deres hotelværelse,” citerer de fra dokumentet.
  • Han tog fat i begge arme på den ene pige, klemte og skubbede hende op mod væggen, mens han råbte ad hende. Pigen fik et mindre brændemærke på højre albue, og et rødt mærke på højre arm.
  • Da den anden pige forsøgte at forlade værelset, skubbede han hende op mod væggen med begge hænder.
  • På politistationen var han ”ret frustreret” over, at pigerne blev ved med at larme, selvom hans kæreste bad dem stoppe. Han indrømmede herefter, at hans handlinger var forkerte.

Mathieu van der Poel blev løsladt mod kaution klokken 4 samme nat. Han blev herefter dømt til at betale 1500 australske dollars svarende til 7500 kroner, efter han erklærede sig skyldig. Han har derudover fået indrejseforbud i landet i tre år.

Han forlod Australien mandag. Han forlod også VM i søndags efter blot 30 kilometer på cyklen.