Cykling

Vingegaard forklarer lang pause efter Touren

Løbet bliver Jonas Vingegaards første efter Tour-sejren.

Du kan følge alle etaper af CRO Race på TV 2 SPORT fra tirsdag klokken 15:00.

Det er omkring to måneder siden, at Jonas Vingegaard kunne lade sig hylde som vinder af Tour de France.

Siden har danskeren ikke stillet til start i et officielt løb, ligesom han skippede at køre VM i Australien. En beslutning, den tidligere danske Tour-vinder, Bjarne Riis, stillede spørgsmålstegn ved.

Tirsdag er løbspausen forbi. Vingegaards comeback bliver i det kroatiske etapeløb CRO Race, hvor der venter seks etaper. Inden løbet forklarede han beslutningen om den lange pause efter Touren.

- Jeg vil bygge på min form frem mod Lombardiet Rundt. Sidste år kørte jeg nogle løb – vi snakkede om det på holdet – og ville prøve at gøre det anderledes i år. Vi så på det her løb, og det er grundlæggende en god forberedelse til Lombardiet Rundt. Men det er også et fedt løb. Så jeg er meget glad for at være her, fortæller Vingegaard på et pressemøde.

Danskerens program efter sidste års Tour de France var anderledes end i år. I 2021 deltog han allerede i et løb 13 dage efter afslutningen i Paris i form af Clasica San Sebastian.

- Den seneste måned har jeg været i Spanien for at forberede mig til disse løb (CRO Race og Lombardiet Rundt, red.). Så forhåbentlig er formen god. Det tænker jeg, vi finder ud af de næste dage.

Vingegaard fortæller i samme ombæring, at han ikke har et konkret mål til den kroatiske rundtur, men at han vil teste formen af og håbe, den er til at køre med om de sjove placeringer.

”Stadig den samme Jonas”

Vingegaard tilbragte den første måned efter Tour-triumfen hjemme i Glyngøre, hvor afslapning og gensyn med familie og venner var i højsæde.

Danskeren fortæller samtidig, at han efter Touren har mærket en øget opmærksomhed, men at det ikke påvirker ham det store.

- Først og fremmest havde jeg brug for en pause efter Touren, siger han.

- Folk genkender mig lidt oftere på gaden, men generelt er det ikke, som om noget har ændret sig. Jeg er stadig den samme Jonas, som jeg var før, og jeg har stadig det samme liv derhjemme, som vi havde før. Så ikke meget har ændret sig for mig personligt, men selvfølgelig er der flere, der genkender mig.

Skulle Vingegaard vinde Lombardiet Rundt, vil han blive den anden dansker i rækken, efter Jakob Fuglsang vandt monumentet tilbage i 2020.