Cykling

Vingegaard sad fremme i comeback

Jonathan Milan spurtsejrede på 1. etape af CRO Race, hvor Jonas Vingegaard kørte sit første løb siden Touren.

Efter to måneders pause er Jonas Vingegaard omsider tilbage i sadlen i et professionelt cykelløb.

Tour de France-vinderen fik et udramatisk comeback, men måtte se Bahrain-italieneren Jonathan Milan vinde 1. etape af CRO Race, det tidligere Kroatien Rundt.

Det er stærkt at se Jonas Vingegaard tilbage. Det er gode tegn

Christian Moberg cykelekspert TV 2 SPORT

To mindre opkørsler til sidst på den 223 kilometer lange rute var nok til at skabe spredning i feltet, og derfor var det en reduceret gruppe, der kørte om sejren.

Milans holdkammerat Matej Mohoric åbnede spurten, men blev overhalet af den hurtige italiener, der vandt klart.

25-årige Vingegaard har ikke deltaget i et professionelt cykelløb siden sidste Tour-etape til Paris 24. juli. Siden dengang er højsommer blevet til efterår, og den franske hedebølge afløst af et decideret møgvejr i Kroatien.

Her skal danskeren forsøge at køre sig i topform til sæsonens sidste monument, Lombardiet Rundt 8. oktober.

Store regnskyl undervejs

Vingegaard er kaptajn for et Jumbo-Visma-mandskab af relativt upåagtede hollændere, og det var tydeligt, at holdet ikke havde ret mange andre ambitioner, end at få Tour-vinderen sikkert igennem.

Voldsomme regnskyl undervejs var formentlig en større udfordring for rytterne end selve ruten, men Vingegaard holdt sig pænt fremme og var med den første gruppe i mål. Han blev noteret for en 17.-plads.

- Det er stærkt at se Jonas Vingegaard tilbage. Det er gode tegn, sagde ekspert Christian Moberg med fem kilometer tilbage af etapen. Her lukkede Vingegaard et hul på den lille stigning og viste, at formen er god.

I de kommende dage venter yderligere fem etaper, inden den samlede vinder bliver hyldet i Zagreb 2. oktober.

Yderligere fire danskere er til start i det kroatiske etapeløb. Det er Morten Hulgaard, Niklas Eg, Jonas Gregaard og Niklas Larsen, som alle kører for Uno-X.