Cykling

I dag udfordres Vingegaard for første gang efter Tour-triumf

Jonas Vingegaard skal for første gang ud på en kuperet etape, efter han vandt Tour de France i juli.

Du kan se 3. etape af Cro Race på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 15.00.

Det bliver den første reelle test for Jonas Vingegaard, der skal finde ud af, hvor han står.

På 3. etape i det kroatiske løb Cro Race, der er danskerens første efter Tour de France, venter der nemlig en stigende afslutning, hvor det forventes, at de klatrestærke ryttere skal i aktion.

Jonas så godt ud på stigningen

Marc Reef, sportsdirektør Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma fortæller, at de vil gå efter at få Vingegaard bragt i en god position.

- Det bliver en meget anderledes dag, og det er en rigtig etape for klassementsrytterne, siger sportsdirektør Marc Reef til Jumbo-Vismas hjemmeside.

- Afslutningen er meget svær, så jeg forventer, at klassementsholdene kommer til at sidde fremme i fronten. Vi vil sætte Jonas i en god position og gå efter at få succes med ham.

Stigningen op til mål er en kategori tre, der er 1,6 kilometer lang og stiger med seks procent i gennemsnit. Men den bliver stejlere og stejlere - og rammer 12 procent med 200 meter igen.

Ser frem til nogle bjerge

Jonas Vingegaard har indtil videre haft et roligt comeback på cyklen.

Han sad med feltet i mål på både 1. og 2. etape – sammen med sin holdkammerat Milan Vader, der også gør comeback, efter han styrtede slemt tidligere på året.

- Foreløbigt er Milan og Jonas i god form efter en periode uden løb. Jonas så godt ud på stigningen i går (tirsdag, red.). De kom begge fint igennem de første par dage, så vi ser frem til de kommende etaper med nogle bjerge, siger Marc Reef.

Torsdagens etape er 157 kilometer lang.