Cykling

Indrømmer stor fejl – ødelagde danskers VM-chance

21-årige Mattias Skjelmose lignede længe et godt bud på en dansk medalje ved VM i cykling.

På den sidste kilometer gik det galt.

Mattias Skjelmose og han kollegaer i udbruddet havde længe et solidt forspring til feltet, og derfor så det ud til, at de skulle køre om de sekundære VM-medaljer, efter den nye verdensmester Remco Evenepoel var kommet i mål.

Det troede de i hvert fald. Skjelmose fortalte efter løbet, at de fik forkerte tidsangivelser på afstanden til feltet, og derfor blev de hentet til allersidst.

Den internationale cykelunion, UCI, erkender fejlen på bagkant af mesterskabet i Australien.

- Funktionen med den såkaldte ardoisier eller skiltemand var overhovedet ikke god i Australien. Derfor har vi i UCI allerede besluttet at rekruttere mere erfarne personer til næste VM, siger UCI-sportsdirektør Peter van den Abeele ifølge Cyclingnews til Sporza.

Under VM er det ikke tilladt for rytterne at kommunikere med holdbilen, hvorfor de er afhængige af de meldinger, der kommer på skilte fra en person, der sidder bag på en motorcykel.

- Vi kunne spørge folk fra Tour de France, Giro d'Italia eller Flandern Rundt i stedet for at udlicitere opgaven til de lokale arrangører eller forbund. Vi vil have alt i egne hænder for at undgå sådan noget, siger van den Abeele.

Mange profiler i cykelsporten peger på, at man bør tillade radiokommunikation ved VM, men det er UCI-præsident David Lappartient modstander af.

Mattias Skjelmose måtte tage til takke med en tiendeplads ved VM.

- Vi får at vide, at vi har 1:47 til feltet. Det havde vi så åbenbart ikke. Vi troede, vi havde meget tid at gamble med. Det havde vi slet ikke, og det er det, der går galt, sagde Skjelmose til TV 2 SPORT efter løbet.

Christophe Laporte og Michael Matthews tog sig af sølv og bronze.