Cykling

Jumbo-Visma har planen klar til at sikre Vingegaard ny triumf

Jonas Vingegaard er på andenpladsen i klassementet før de sidste etaper lørdag og søndag.

Jumbo-Visma har en stor tro på, at deres succesdansker, Jonas Vingegaard, kan tage den samlede sejr i CRO Race.

Men for at det skal ske, skal Vingegaard hente de ti sekunder, han nu er efter den førende rytter i klassementet, italienske Jonathan Milan. Planen er, at det skal ske på løbets kongeetape lørdag, hvor der er hele seks kategoriserede stigninger på menuen.

- I øjeblikket er Milan manden, der skal slås. Vi vil bestræbe os på at gøre løbet i morgen (lørdag, red.) krævende. Lykkes vi med det, er alt muligt, siger Marc Reef, der er Jumbo-Vismas ledende sportsdirektør i det kroatiske etapeløb, i en pressemeddelelse.

CRO Race er det første officielle løb, som Jonas Vingegaard kører, siden han vandt Tour de France i sommer. Torsdag vandt han 3. etape af løbet og kravlede op på andenpladsen i klassementet, kun ét sekund efter Milan.

Se afgørelsen på 3. etape i videoen øverst.

Men da italieneren hentede i alt ni bonussekunder på den regnvåde 4. etape fredag, er afstanden mellem Milan og Vingegaard i toppen af klassementet altså på ti sekunder før løbets næstsidste etape.

Vingegaard blev nummer 25 på etapen fredag, mens Milan var den anden rytter til at krydse målstregen.

- Især Lennard Hofstede og Milan Vader gjorde et flot stykke arbejde i finalen for Jonas, som takket være sine holdkammerater kom uskadt i mål til min store tilfredshed, siger sportsdirektør Marc Reef.

Du kan se 5. etape af CRO Race på TV 2 SPORT lørdag fra klokken 13.30. Søndag køres den sidste etape, og den har mål i den kroatiske hovedstad, Zagreb.