Cykling

- Evenepoel bør have Giroen som mål, siger tidligere vinder

Vincenzo Nibali råder verdensmesteren til at køre Giro d'Italia næste år.

Mandag blev sløret løftet for de 21 etaper, der venter rytterne til næste års Giro d'Italia.

Her skal rytterne blandt andet klatre 51.000 højdemeter og køre tre enkeltstarter med en samlet distance på knap 71 kilometer. Den kombination er som skræddersyet til den nykårede verdensmester, Remco Evenepoel, vurderer den dobbelte Giro-vinder Vincenzo Nibali.

- Hvis jeg var Evenepoel, havde jeg udset mig Giroen som et af mine sæsonmål. Han vandt Vuelta a España i år, og jeg ser det som et godt trin i hans udvikling, hvis han kører med om sejren i Giroen, fortæller den nyligt pensionerede cykelrytter til Cyclingnews.

Den 22-årige belgier har endnu ikke meldt ud, om han har planer om at stille til start i den italienske rundtur.

Forsvarende vinder frygter enkeltstarter

Mens de tre enkeltstarter er en fordel for den eksplosive Remco Evenepoel, gør det modsatte sig gældende for løbets forsvarende vinder, Jai Hindley.

- Det er nok tre enkeltstarter mere, end jeg havde håbet på, siger Hindley smilende til Cyclingnews.

- Men der var også tre enkeltstarter i 2020-udgaven af Giroen, og der sluttede jeg på andenpladsen. Jeg føler også, at jeg er blevet stærkere i disciplinen siden dengang. Ruten passer mig ikke specielt godt, men jeg må gøre, hvad jeg kan for at finpudse min enkeltstart.

Hindley fortæller videre, at han endnu ikke har snakket med sit hold, Bora-Hansgrohe, om, hvilke løb han skal køre i 2023.