Cykling

- Han er tættere på en kaptajnrolle, siger ekspert om Honoré-skifte

Mikkel Honoré har forladt Quick-Step et år før tid og tilslutter sig to landsmænd på EF Education-EasyPost.

Danske Mikkel Honoré er ny mand i EF Education-EasyPosts trup, hvor han kommer til at dele holdbus med landsmændene Michael Valgren og Magnus Cort i næste sæson.

Honoré har kørt store resultater hjem i sin tid hos Quick-Step, som han har repræsenteret siden 2018. Han har dog ofte skulle agere hjælperytter for sine kaptajner på det belgiske storhold, og det vurderer TV 2 SPORTs cykelekspert Christian Moberg har spillet en rolle for danskerens skifte.

- Det er jagten efter at blive kaptajn i klassikerne, der ligger til grund for skiftet til EF. EF har også mange dygtige ryttere, men han kommer en del tættere på en kaptajnrolle, end hvis han skulle fortsætte på Quick-Step med kaptajnerne Julian Alaphilippe og Remco Evenepoel foran sig i køen, fortæller Christian Moberg.

- Mikkel er enormt målbevidst og selvstændig, så han har truffet beslutningen for at få bedre mulighed for at køre finalerne i de allerstørste løb.

Ophæver kontrakt før tid

Honoré havde oprindeligt kontrakt med verdens mest vindende cykelhold, Quick-Step, til og med næste sæson, men parterne nåede til enighed om at ophæve før tid.

Og det undrer Christian Moberg.

- Det er underligt, at han vælger at bryde med Quick-Step. Det er der ikke så mange, der vælger at gøre, siger han.

- Jeg synes, det er et fornuftigt skifte, men jeg synes aldrig, det er fornuftigt at bryde en kontrakt før udløb. Men det er der helt sikkert en god forklaring på.

Quick-Step har ikke ønsket at sætte ord på bruddet mellem dem og Honoré.

Den 25-årige dansker har blandt andet vundet en etapesejr i Baskerlandet Rundt og en tredjeplads i den spanske klassiker San Sebastian.