Cykling

Ekspert undrer sig over mærkværdig Vingegaard-udmelding

Jonas Vingegaard har aldrig før deltaget i Giro d'Italia, men næste år kan han stå foran sin debut – på bekostning af Tour de France.

Fredag gjorde Jumbo-Vismas sportsdirektør, Merijn Zeeman, det klart, at det ikke er sikkert, at Jonas Vingegaard stiller til start i næste års Tour de France.

Den besked kom som en overraskelse for de fleste, der formentlig havde taget for givet, at den danske stjerne selvfølgelig planlægger at forsvare sommerens store triumf.

Blandt de forbavsede er TV 2 SPORTs cykelekspert Christian Moberg:

- Jeg må erkende, at jeg er overrasket. Ligesom mange andre gik jeg da ud fra, at det er sikkert, at Vingegaard skal til Touren næste år. Det tror jeg nu også fortsat, at han skal. Andet vil både ærgre og overraske mig, men nu er det hele lidt oppe og vende.

Skulle Vingegaard skippe Touren næste år, vil det formentlig være, fordi han i stedet går all in på Giro d'Italia. Den mulighed luftede sportsdirektør Merijn Zeeman også. Hvis det bliver tilfældet, kan Moberg i nogen grad godt forstå prioriteringen.

- Giro-ruten har rigtig mange enkeltstartskilometer, og den passer Vingegaard godt. Tidligere har det også været fremme, at Vingegaard drømmer om at vinde alle de tre Grand Tours, og derfor kan næste års Giro være en gylden mulighed for ham, fortæller Moberg.

Uddybende forklarer Moberg, at han har svært ved at se danskeren deltage i både Giroen og Touren næste år. Han kommer formentlig til at vælge en af dem, som han så dedikerer sig fuldt ud til.

Om knap en uge, 27. oktober, bliver den kommende Tour-rute afsløret.

Herefter vil Jumbo-Visma bruge nogle måneder på at debattere planerne for den kommende sæson. Hvis alt går vel, bliver Vingegaards kommende sæsonmål annonceret til december.