Cykling

Bernal sigter efter Tour-comeback

Egan Bernal håber på, at han i næste sæson igen kan køre med om sejren i Touren efter sit forfærdelige styrt.

Man har næsten glemt ham, Egan Bernal, når snakken falder på, hvilke ryttere der skal kæmpe med om Grand Tour-sejre i næste sæson.

Colombianeren havde da heller ikke mange muligheder for at gøre væsen af sig i den netop afsluttede cykelsæson, hvor han blot havde 12 løbsdage.

Men alene dét, at 25-årige Bernal er tilbage på cyklen, er et lille mirakel, efter han tilbage i januar var involveret i et voldsomt styrt, der kostede adskillige brækkede knogler og var tæt på at gøre den tidligere Tour de France-vinder lam. Styrtet har tidligere fået Bernal til at tvivle på, om han overhovedet vil kunne fortsætte karrieren.

Nu ser Bernal frem mod næste sæson, hvor han håber på at skulle duellere mod Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard i Tour de France.

- Hvis alt går vel, vil jeg rigtig gerne vende tilbage til Touren. Der vil jeg forsøge at gøre mit bedste. Så må tiden vise, om målsætningen bliver at gennemføre løbet, eller om jeg når at komme i god nok form til, at jeg kan kæmpe med om klassementet, fortæller Egan Bernal ifølge VeloNews til den columbianske radiostation El Vbar Caraco.

Føler sig mentalt klar

Bernals lange pause har resulteret i tabt muskelmasse i højre ben, som i sidst ende kan afgøre, hvordan han kommer til at præstere i næste sæson.

- Alt skal gå efter planen, hvis jeg skal være i stand til at køre Tour de France. Er jeg i stand til at bygge muskelmasse på, forventer jeg at køre en fornuftig sæson. Jeg tror på, det kan lade sig gøre, siger Bernal.

- Jeg har otte eller ni måneders forberedelse, og jeg føler mig klar mentalt til at udføre opgaven.

Ineos Grenadiers-rytteren har tidligere vundet blandt andet Giro d'Italia, Paris-Nice og Schweiz Rundt.