Cykling

Dansk World Tour-rytter stopper karrieren

Asbjørn Kragh Andersen har kørt sit sidste løb som professionel cykelrytter. Nu skal han være VVS-specialist.

Han fik aldrig det helt store gennembrud på World Touren.

Og han når heller ikke at få det. For 30-årige Asbjørn Kragh Andersen, der i de seneste fire år har kørt for World Tour-holdet Team DSM, stopper nemlig karrieren efter denne sæson.

Det fortæller han til Ekstra Bladet.

- For mig er det på ingen måde trist. Tværtimod ser jeg frem til at gå imod et nyt kapitel i mit liv. Men samtidig vil jeg også gerne fortælle, at det har været en oplevelse, jeg ikke ville være foruden, siger han til avisen.

Asbjørn Kragh Andersen, der er storebror til Søren Kragh, nåede aldrig at få de helt store resultater i sin karriere.

Dog ser han det som et højdepunkt, at han fik lov til at køre så mange år med sin bror. Det ser han tilbage på som ”en stor oplevelse.”

Skal køre med sin bror som motionist

Det ramte derfor også Søren Kragh Andersen, da snakken faldt på storebrors karrierestop under en cykeltur.

- Da jeg var i Monaco for noget tid siden, sagde han: ”Det her er vores sidste træningstur sammen." Der sagde jeg: ”Hold nu kæft, vi kan køre sammen, alt det vi vil. Jeg kommer bare ikke til at være i en professionel trøje.” Og når han stopper, kan vi være cykelmotionister sammen, siger Asbjørn Kragh til Ekstra Bladet.

Den 30-årige dansker har haft en hård 2022-sæson, hvor han ikke har gennemført et eneste løb. Han største resultat i karrieren er en samlet sejr i etapeløbet Tour du Loir et Cher E Provost.

Foruden at følge sin lillebrors gøren og laden i 2023-sæsonen, hvor Søren Kragh skal køre for Alpecin-Deceuninck, skal Asbjørn Kragh Andersen starte som VVS- og energispecialist i Kolding. Han fortæller dog også, at han har afvist et tilbud om en rolle på DSM-holdet.