Cykling

Colbrelli indstiller karrieren efter hjertestop

Den italienske cykelrytter Sonny Colbrelli har indstillet sin professionelle karriere efter sit hjertestop.

Den italienske cykelrytter Sonny Colbrelli har indstillet sin professionelle karriere.

Det skriver Bahrain Victorious søndag på sin hjemmeside.

Italieneren kollapsede umiddelbart efter en etape i Catalonien Rundt i marts og blev genoplivet. Efter ulykken fik han indopereret en hjertestarter og forsøgte at genoptage karriere.

Men efter konsultationer med nogle af de samme folk, som hjalp Christian Eriksen tilbage på fodboldbanen efter danskerens hjertestop i Parken i 2021, har Colbrelli valgt at stoppe.

- Cykling er ikke fodbold. Det er en anderledes sport. Man kører på gaderne. Man spiller ikke på en bane, hvor en lægestab kan reagere, hvis det er nødvendigt.

- Deres træningsaktiviteter foregår på et begrænset område, hvorimod man som cykelrytter ofte befinder sig alene i timevis på veje uden meget trafik, siger Colbrelli til sit holds hjemmeside.

Colbrelli erkender, at han har overvejet at få hjertestarteren fjernet, men det vil være mod lægernes anbefalinger, og han ønsker ikke at løbe risikoen i forhold til sin kone og børn.

- Jeg siger farvel til cykling og forsøger at gøre det med samme smil, som sporten har givet mig, selv om det gør ondt at sige farvel efter en sæson som sidste år, siger Colbrelli.

Colbrellis karriere toppede i 2021. Her vandt han blandt andet Paris-Roubaix, Benelux Tour og EM.