Cykling

- Det er altid specielt at vinde i den gule trøje, siger Vingegaard

Jonas Vingegaard vandt foran Chris Froome og Vincenzo Nibali.

Jonas Vingegaard vandt søndag formiddag dansk tid et noget stjernespækket gadeløb i Singapore.

Showløbet var blot 61 kilometer langt, og derfor blev der kørt stærkt fra start til slut. Til sidst slap Vingegaard fra det decimerede felt med flere store stjerner og med en angreb kort før mål sikrede han sig sejren.

Det glæder selvfølgelig danskeren, der havde fået lov til at køre i sin gule Tour de France-trøje, da løbet er arrangeret af ASO.

- Det er altid specielt at vinde i den gule trøje. Det har været en stor sæson. Jeg kom i gult i juli, og jeg er stadig i gult nu. Så jeg er meget glad for den her sæson, fortæller danskeren.

Det var en noget svedig Vingegaard, der gav interview efter løbet, og han erkender også, at det faktisk var enormt hårdt på trods af løbets begrænsede længde.

- Det er meget varmt her med høj luftfugtighed, så det var en meget hård dag faktisk. Jeg havde faktisk ikke forventet, at vi ville komme væk til sidst, for jeg troede, at der var for mange, der ville holde det til en spurt, men heldigvis kom vi væk, og jeg kom afsted med fire rigtig gode ryttere, så det var virkelig hårdt, forklarer danskeren.

Vingegaard angreb med godt en kilometer til mål, og her satte han altså flere markante stjerner, der var en del af den afgørende femmandsgruppe:

  • Jonas Vingegaard (Jumbo/Danmark)
  • Vincenzo Nibali (Astana/Italien)
  • Chris Froome (Israel/Storbritannien)
  • Enric Mas (Movistar/Spanien)
  • Simon Geschke (Cofidis/Tyskland)

Vingegaard kan endnu ikke pakke cyklen i garagen for sæsonen, da han også en af de stjerner, der er udvalgt til at køre opvisningsløbet Saitama Criterium den 6. november i Japan.