Cykling

Vingegaard slået på stregen i gadeløb

Jonas Vingegaard blev slået på stregen af sprinteren Jasper Philipsen i det stjernebesatte gadeløb Saitama Criterium.

Et stort japansk publikum var mødt op, da cykelstjernerne drønede rundt på omgangen i Saitama.

Efter omkring 60 kilometers cykelløb var det en gruppe med Jonas Vingegaard, Geraint Thomas, Chris Froome, Enric Mas og Jasper Phillipsen, der slap afsted.

Med lidt over tre kilometer til mål angreb Jasper Philipsen, Jonas Vingegaard og Geraint Thomas, og de endte i nævnt rækkefølge efter en lille spurt.

Top-3

  1. Jasper Philipsen
  2. Jonas Vingegaard
  3. Geraint Thomas

- Jeg havde det godt, men desværre vandt jeg ikke. Det var et hårdt løb, men benene var okay, så jeg er glad for resultatet. Der var en fantastisk atmosfære, og der var mange mennesker ude på ruten, så det har været en fantastisk dag. Japan er et fantastisk land, og jeg har nydt at være her med min familie, siger Jonas Vingegaard efter løbet.

At køre om sejren er dog ikke det, løbet først og fremmest handler om, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

- Det er et showløb, og det udbreder kendskaben til cykelløb. Og vi så også i sidste uge, at folk elsker cykelløb i Asien. Rytterne har også deltaget i diverse tv-shows.

Løbet er det andet gadeløb i Asien for cykelstjernerne i denne omgang, efter Jonas Vingegaard i sidste uge vandt Singapore Criterium.

Gadeløbet Saitama Criterium er skabt i samarbejde med Tour de France, hvorfor Vingegaard undtagelsesvis måtte køre i sin gule trøje fra sejren i årets Tour de France.

Løbet tæller ikke i de officielle statistikker, hvor Vingegaard i 2022 har kunnet skrive flere triumfer på listen af meritter. Blandt dem etapesejr i Critérium du Dauphiné og to af slagsen i Tour de France, hvor han altså endte som historiens anden danske vinder.