Cykling

Asgreen skjuler hemmelighed bag et smil

Kasper Asgreen er blevet clearet til igen at træne normalt og ser frem til at komme videre efter en resultatmæssig skidt 2022-sæson.

Han gjorde alt for at blive klar til Tour de France-starten i Danmark, som han bare ikke ville misse.

Kasper Asgreen var nemlig styrtet under Schweiz Rundt i juni og kæmpede en indædt kamp for at være i stand til at stille til start i København.

Det er den længste periode, jeg har været uden cykling. Og det har nok også været den hårdeste

Kasper Asgreen

Danskeren var til start 1. juli, men han måtte udgå inden 9. etape. En knæskade og det efterfølgende hårde forsøg på gentræning op til Touren betød, at Asgreen var ødelagt, og i midten af august meddelte Quick-Step, at han havde udviklet et træthedssyndrom, og at sæsonen sluttede der for hans vedkommende.

Sæsonen er nu gået på held for alle, og Kasper Asgreen fortæller, at den langt fra gik, som han havde håbet på.

Er 2022 et år til skraldespanden for dig?

- Nej, det synes jeg ikke helt, men resultatmæssigt er det jo. Men selv dårlige resultater er der en masse at lære af. Jeg tager måske ikke de største resultatmæssige ting med fra 2022, men jeg tager en masse læring med. Og det kan jeg forhåbentlig blive endnu bedre af næste år, siger han til TV 2 SPORT.

- Det er den længste periode, jeg har været uden cykling. Og det har nok også været den hårdeste. Jeg har gjort meget ud af at acceptere situationen, som den er, og så komme videre. Den energi, jeg ville lægge i min træning, har jeg så lagt i genoptræningen og på at blive helt frisk igen.

Jeg vil gerne ud at revanchere sådan et lorteår

Kasper Asgreen

Fortryder ikke planen

Kasper Asgreen er blevet clearet til at genoptage sin normale træning, og han behøver ikke at holde igen på grund af skaden. Der er ingen begrænsninger i forhold til knæet.

- Jeg regner med at være klar til sæsonstart, og der er trods alt god tid til. Kroppen responderer allerede rigtig godt. Det har nok heller ikke været givet dårligt ud at have givet kroppen lidt pause efter så mange år. Det er ikke lige så ofte, man får mulighed for det, når man er professionel.

- Min træner siger, at jeg nok skal nå det. Så det tror jeg på. Jeg vil gerne ud at revanchere sådan et lorteår og vise, at man er tilbage på det niveau, jeg har haft før.

Kasper Asgreen fortryder ikke, at de tog beslutningen om, at han skulle træne hårdt og stille til start i Tour de France, selvom han ”røg ned i et hul,” som han selv beskriver det.

- For jeg havde fortrudt det endnu mere, hvis jeg ikke havde prøvet en Tour-start i Danmark.

Vil implementere nye ting

Den 27-årige dansker fortæller, at han har brugt tiden af cyklen på at tage nogle ting op til revurdering i forhold til måden, han har kørt løb på.

Han vil nemlig være endnu bedre.

- Vi har kigget på mange af de finaler, jeg har kørt, siden jeg vandt Flandern Rundt (i 2021, red.). Jeg har vundet et par enkeltstarter, men jeg har ikke vundet et landevejsløb, siden jeg har vundet Flandern Rundt. Man kan godt se, at den måde, der bliver kørt efter mig i feltet, har ændret sig. Så for at reagere på det prøver vi at ændre nogle ting til næste år.

Hvad ændrer I?

- Det må I vente og se, siger Asgreen med et stort smil.