Cykling

Vingegaard ser mulig alliance med Evenepoel

Jonas Vingegaard og Remco Evenepoel har stadig til gode at krydse klinger i en Grand Tour.

Alt, hvad Jonas Vingegaard siger, bliver nøje tolket af verdenspressen. Sådan er det, når man er forsvarende vinder af verdens største cykelløb.

Derfor vækker det også interesse, at den 25-årige Jumbo-dansker nu fortæller, at han godt kan se sig selv i en fremtidig Tour-alliance med det belgiske fænomen Remco Evenepoel. I hvert fald så længe det gavner ham selv.

- Ja, det vil kunne fungere godt med mig og Remco i samme Tour. Vi kan begge bedst lide et hårdt løb, og han kan blive en god allieret, indtil vi vil skulle køre mod hinanden, fortæller Vingegaard i et større interview med belgiske Nieuwsblad.

Hvordan Vingegaard og Evenepoel vil stå over for hinanden rent styrkemæssigt, har danskeren svært ved at forudse. Det skyldes blandt andet, at de to aldrig har kørt mod hinanden i en Grand Tour.

Den mulige alliance vil givetvis være mod Tadej Pogacar, og mange forudser også en stor duel mellem de tre til det kommende Tour de France. Men Vingegaard selv vil ikke lade kampen være mellem blot de tre.

- Glem ikke Roglic og Bernal. Os alle sammen i en Grand Tour - jeg er allerede spændt. Jeg frygter det ikke, for jeg vil kæmpe mod de allerbedste. Hvis jeg vinder, vil det kun gøre min sejr større, fortæller Vingegaard til den belgiske avis.

Selvom en stor kamp mellem klodens største cykelstjerner virker yderst indbydende, er det ikke sikkert, at det er realistisk.

Vedvarende rygter peger i retning af, at Remco i 2023 drager mod Giroen, mens det forventes, at Vingegaard skal forsvare sin Tour-triumf. Ingen af de to stjerner har hidtil i karrieren kørt to Grand Tours i samme sæson.

Det bliver efter planen besluttet til december, om Vingegaard skal også i 2023 skal køre Tour de France.