Cykling

Tour-spekulationer er kørt op, siger Vingegaard

Tour de France-vinderen undrer sig over historier om, at Jumbo-Visma sår tvivl om hans Tour-forsvar næste år.

Står det til Jonas Vingegaard, kører han Tour de France til sommer. Det fastslår den danske Tour-vinder, der undrer sig over den seneste tids historier om, at hans hold, Jumbo-Visma, sår tvivl om hans Tour-forsvar.

Faktum er, siger han, at han og holdledelsen slet ikke har snakket om næste sæsons løbsprogram endnu.

- Den historie er blevet kørt op til noget, den ikke kan bære. Min sportsdirektør sagde bare, at vi ikke har lagt planen endnu. Så blev det til, at jeg ikke skulle køre Tour de France, siger Jonas Vingegaard.

Det vil selvsagt være ganske oplagt, at den regerende Tour de France-vinder stiller til start.

Og selv om Vingegaard tidligere har givet udtryk for, at han en dag vil forsøge at vinde de øvrige grand tours, Giro d'Italia og Vuelta a España, lægger han ikke skjul på, at Touren er håbet og forventningen i den kommende sæson.

- Selvfølgelig vil jeg gerne køre Tour de France. Det vil være min førsteprioritet, men holdet har selvfølgelig også noget at sige.

- Jeg ved godt, at nogle snakker om, at jeg ikke har min egen mening, men sådan er det altså ikke. Det er noget, vi bliver enige om, siger Jonas Vingegaard.

Jumbo-Visma tager på træningslejr i Sydspanien i december. Vingegaard forventer, at hans sæsonprogram bliver offentliggjort i forbindelse med holdets rytterpræsentation i Amsterdam 22. december.