Cykling

Derfor forlader dansker Quick-Step før tid

Mikkel Honoré skifter til EF Education – EasyPost i 2023 for at få sine egne chancer.

Der er ingen tvivl. Han er taknemmelig for den tid, han har haft hos Quick-Step.

Men efter fire år på det belgiske storhold skulle der ske noget nyt. Derfor meddelte Mikkel Honoré i slutningen af oktober, at han i 2023 skifter til EF Education – EasyPost, selvom han havde kontrakt med Quick-Step til og med næste år.

Det er usædvanligt i cykelsport, at man forlader et hold inden kontraktens udløb. Men for Honoré opstod der en mulighed, han ikke kunne sige nej til.

- Det kan være bedre for min fremtid. Da jeg fik muligheden, sagde jeg helt åbent og ærligt, at sporten er så lille, så hvis jeg skulle gå ud af en kontrakt, skulle det være for, at det kunne være en fordel for alle tre parter. Og det synes jeg, at det er, siger Mikkel Honoré til TV 2 SPORT.

Tror på en lederrolle

Hvad er det helt konkret, du har savnet, eller som du har vidst, du ville få svært ved at få hos Quick-Step, som du ved, at du kan få hos EF?

- Det er klart, at jeg vil få mere frihed hos EF, og jeg vil kunne udvikle mig på en anden måde, end jeg vil kunne hos Quick-Step. Der er mange supergode rytter på Quick-Step – det er der også på EF - men det er en anden måde, de vil køre cykelløbene på.

- Vi har ikke en Remco Evenepoel eller Julian Alaphilippe, der vil være kæmpestjerner i et løb. Der er heller ikke den store sprinter på holdet, som vi har en større interesse i at køre i udbrud, der passer perfekt til en rytter som mig. Det var med i mine overvejelser, siger Mikkel Honoré.

Mikkel Honoré forklarer dog, at han havde den fordel på Quick-Step, at han kunne gemme sig bag de andre kaptajner og lukrere på den opmærksomhed, som de fik, og så selv agere ud fra det.

- Det vil der selvfølgelig ikke være nu. Men jeg føler, at jeg er stærk nok og tror på mig selv. Jeg tror, at jeg kan køre med en lederrolle og få lidt mere frihed, siger den 25-årige dansker.

Man bliver nødt til at tænke på sig selv

Mikkel Honoré

Havde brug for nye bekendtskaber

Mikkel Honoré kom til Quick-Step i 2018, og i sid tid på holdet har han blandt andet vundet en etapesejr i Baskerlandet Rundt og en tredjeplads i den spanske klassiker San Sebastian.

Han har haft det godt på holdet – både på og af cyklen. Derfor var det heller ikke nemt, da han skulle fortælle Quick-Step om sine overvejelser og beslutning.

- Jeg skulle tænke grundigt over tingene. Men samtidig skal man også tænke, at vores karrierer er så korte, og man bliver nødt til at tænke på sig selv. Det var ikke nemt inden, men efterfølgende kom vi supergodt igennem, og jeg er supertaknemmelig for alt det, Patrick (Lefevere, Quick-Step-ejer, red.) har givet mig.

- Jeg har været fire år på Quick-Step og følte, at jeg havde brug for nogle nye bekendtskaber og et nyt hold. Så jeg føler virkelig, jeg er kommet godt ud af det og glæder mig til næste år, siger Honoré.

Lyn-analyse

Mikkel er enormt målbevidst og selvstændig, så han har truffet beslutningen for at få bedre mulighed for at køre finalerne i de allerstørste løb. EF har også mange dygtige ryttere, men han kommer en del tættere på en kaptajnrolle, end hvis han skulle fortsætte på Quick-Step.

Har savnet presset

Når den store årsag til skiftet kommer på baggrund af en mulighed for at få lov til at køre flere finaler og få mere frihed, kommer der som følge af det noget andet i spil. Pres.

Mikkel Honoré bliver en af EF Educations kaptajner og skal hente resultater, og det medfører et pres. Men det glæder han sig faktisk til.

Ligger der et pres i, at folk kommer og spørger efter dig og vil have dig som kaptajn, selvom du har en kontrakt?

- Det har jeg det faktisk supergodt med. Det har jeg måske faktisk lidt savnet på Quick-Step. Der har ikke været de store forventninger. Jeg glæder mig til at komme indtil næste år med, at der er et pres. Jeg føler og tror på, at det her pres vil forbedre mit niveau. Hvis du bruger presset, kan du forberede dig og levere bedre i sidste ende, siger Mikkel Honoré.

Det er lige meget, om du får chancen, hvis ikke du har niveauet

Mikkel Honoré

Vil være klar til foråret

Mikkel Honoré har kun kort talt om den kommende sæson med sit nye hold, men det står allerede klart, at forårssæsonen bliver prioriteret højt med Ardennerklassikerne og brostensløbene som de store mål.

Og der ved du, at du kan få chancen?

- Ja, så absolut. Jeg kan få chancen, og så er det helt op til en selv. Man kan også sige, at det er lige meget, om du får chancen, hvis ikke du har niveauet. Så lige nu er mit store mål at blive så god som overhovedet muligt og blive klar til foråret, siger Honoré.

Hos EF bliver Honoré holdkammerat med danskerne Magnus Cort og Michael Valgren. Derudover får han også Matti Breschel som en af sine sportsdirektører.