Cykling

20-årig dansker skriver World Tour-kontrakt: - En livsændring

Tobias Lund Andresen har fået en professionel kontrakt på DSM og skal nu leve af sin hobby.

Der er intet at sige til, at smilet har været lidt ekstra bredt hos den unge dansker i de seneste måneder.

20-årige Tobias Lund Andresen har nemlig skrevet under på en professionel kontrakt med Team DSM, og det betyder, at han fra 2023 bliver professionel cykelrytter. Det skriver holdet på Twitter.

Dermed går en drøm i opfyldelse.

- Det er meget vildt. Det er en drøm og en livsændring. Nu er jeg cykelrytter, og det er det, jeg arbejder som nu. Det føles jo ikke som arbejde. Det føles, som om at jeg bare fortsætter med at dyrke min hobby, siger Tobias Lund til TV 2 SPORT.

- Det er fantastisk, og jeg føler mig heldig, at jeg er nået hertil. Jeg føler ikke selv, jeg har gjort så meget for det. En stor tak til mine forældre og alle, der har hjulpet mig på vejen, fordi jeg har aldrig rigtig selv skulle søge så meget efter det. Det kom lidt af sig selv. Det er fantastisk.

Den 20-årige rytter, der i forvejen kører på DSM’s udviklingshold og tager skridtet op, forklarer, at det selvfølgelig også har krævet en del hårdt arbejde og sure træningstimer.

Men Tobias Lund har altid tænkt, at det var en del af det.

- Jeg nyder at være naiv. Jeg nyder at være ung og tage tingene, som de kommer. Det virker godt for mig. Jeg ved, at der er styr på tingene hos DSM, så jeg behøver ikke at tænke over de ting, jeg har folk til at hjælpe mig med.

Jeg håber på at få lov til at køre et par løb, hvor vi også kører for mig

Tobias Lund

En del af den hurtige gruppe

Kontrakten, der kommer efter flere gode præstationer, har været på plads i et stykke tid, efter de begyndte at tale om fremtiden allerede i februar.

- Det var en flydende overgang for mig. Udviklingsholdet er det samme setup som på World Touren, så det er de samme mennesker, der er inde over. Så det er svært at svare på, hvad der kommer til at ændre sig, siger den 20-årige rytter.

- Min målsætning er at få mere erfaring og udvikle mig personligt. Jeg håber på at få lov til at køre et par løb, hvor vi også kører for mig, eller hvor jeg kommer til at sidde med i finalen. Jeg kommer til at være med i sprintgruppen og fokusere på at køre leadout.

Vil tale sig selv op

Tobias Lunds passion og forcer er i klassikerne, i brostensløbene og i sidevinden. Derfor regner han med og håber på, at han bliver en del af gruppe, der skal køre brostens- og sprintløbene.

Den endelige plan er dog ikke fastlagt eller godkendt endnu. Det bliver den i december, hvor holdet skal på træningslejr.

- Jeg prøver at tale mig selv op til at køre brosten og ikke bare køre leadouts, siger han med det samme smil, han indledte interviewet med.

Den hurtige dansker har fået en treårig kontrakt hos Team DSM. Han bliver holdkammerater med Frederik Rodenberg, der er den eneste anden dansker på holdet i 2023.

Tobias Lund har flere fine resultater bag sig. Han har vundet en etape i Le Tour de Bretagne Cycliste, mens han også blev nummer 17 i Scheldeprijs. Derudover har han allerede kørt flere store løb så som klassikeren Kuurne – Bruxelles – Kuurne.