Cykling

Tour-ruten passer Vingegaard bedre og bedre, for hver gang han kigger på den

Jonas Vingegaard har øjnene rettet mod at forsvare sin Tour de France-sejr, og for tiden er han glad for det, han ser, når han kigger på Tour-ruten.

Her midt i vintermånederne er der nok nogen, som allerede er begyndt at længes efter sommeren.

Det gælder formentlig også Jonas Vingegaard, som går sin første sommer i møde som forsvarende Tour de France-vinder.

Den danske cykelrytter kan dog med fordel bruge lidt af juletiden på at nærstudere næste års rute. Og det er læsning, som i øjeblikket gør ham gladere og gladere, jo nærmere han kigger efter.

- Da jeg så ruten første gang, var min følelse, at det er et Tour de France, der passer bedre til Tadej Pogacar.

- Men jo oftere og nærmere, jeg ser på ruten, jo sværere ser det ud til at blive. Hver gang, jeg læser ruten, får jeg følelsen af, at den passer mig bedre, fortæller Jonas Vingegaard til Wielerflits.

Glad for lange stigninger

Sidste år var det på Tourens hårdeste etaper med mål på Col du Granon og Hautacam, at Vingegaard fik parkeret Pogacar og grundlagde sin triumf. Det er formentlig en af grundene til, at han gerne ser ruten så hård som mulig, da det kan give en dansk fordel i duellen.

Vingegaard hæfter sig ved, at ruten, som blev offentliggjort i oktober, indeholder svære stigninger af omkring 10 kilometers længde.

Det hollandske medie skriver, at danskeren her fremhæver stigninger Col de la Loze og Grand Colombier, som rytterne skal over til sommer.

Vil tilbage til Touren

Til sommer forventes Vingegaard og Pogacar igen at skulle kæmpe om den gule trøje.

I interviewet fortæller Jonas Vingegaard, at det vil betyde meget for ham at kunne forsvare karrierens største sejr.

- Jeg vil tilbage til Touren. Det virker meget specielt for mig at starte med rygnummer ét, siger han.

I oktober opstod der ellers spekulationer om Vingegaards Tour-deltagelse, da Jumbo-Vismas sportsdirektør Merijn Zeeman fortalte, at det endnu ikke var besluttet, om Vingegaard ville stille til start i det franske etapeløb. Spekulationer, som Vingegaard lagde ned et par dage efter, og som endnu engang blot ligner spekulationer.

Herrernes 2023-udgave starter i den spanske by Bilbao den 1. juli.