Tour de France

Rogličs fravær er en svækkelse for Vingegaard, vurderer ekspert

Primož Roglič kommer ikke til at følge Jonas Vingegaard med til Tour de France. Dermed er danskeren enekaptajn i verdens største cykelløb.

Jonas Vingegaard skal forsvare sin Tour de France-sejr i 2023.

Det kan lyde som noget, der giver sig selv, men det har af forskellige årsager ikke været tilfældet.

Vingegaard taler med benene og har fokus på sig selv, og hvad han kan gøre

Emil Mielke Vinjebo, TV 2 SPORTs cykelekspert

Det bliver dog uden Primož Roglič ved sin side, da sloveneren i stedet skal køre Giro d'Italia. Ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Emil Mielke Vinjebo er det absolut ikke en fordel for Vingegaards Tour-chancer, at Roglič ikke er med.

- Det er en svækkelse for Jonas Vingegaard ikke at have Roglič ved sin side. Vi har flere gange set deres store styrker sammen – blandt andet på Col du Granon-etapen i år. Og det kunne have været endnu bedre, hvis Roglič havde været på toppen der, vurderer Vinjebo.

- Det er en svækkelse af holdet, at Roglič ikke er med, men de har jo også opgraderet på andre parametre, så de har en masse stærke og gode ryttere. Det er ikke optimalt for Vingegaard, men det er heller ikke en katastrofe. Wout van Aert er jo også stadig på Tour-holdet.

Det er planen, at Roglič bliver kaptajn for Jumbo-Vismas Giro d'Italia-hold.

Vil vise, at han er den bedste igen

Emil Mielke Vinjebo mener, at Jumbo-Visma har sat Tour-holdet ud fra, hvordan de bedst slår Tadej Pogačar, der også var danskerens store rival i år.

Det kræver samtidig også, at Vingegaard bliver ved med at være lige så god.

- I år angreb de (Jumbo-Visma, red.) Pogačar over mange dage, hvor selv lidt tid var godt. Vi ved, at Jonas Vingegaard er bedre på de lange stigninger, og hvis det mønster fortsætter, kan han godt slå Pogačar. Det er stadig en hård Tour, og der er mange svære stigninger og højdemeter. Han skal slå Pogačar op ad, og så skal de hænge på ham i resten af tiden.

Er der ekstra meget pres på Vingegaard, når han allerede nu ved, at han er enekaptajn?

- Vingegaard taler med benene og har fokus på sig selv, og hvad han kan gøre. Jeg er sikker på, at han har selvtilliden til at vise, at han er den bedste igen. Så jeg tror ikke, det gør den store forskel, at presset frem mod Touren allerede starter nu.

Tour de France begynder 1. juli i 2023 og har Grand Depart i Bilbao i Baskerlandet.