Tour de France

Vingegaard om ny rolle: - Jeg er helt klar

Team Jumbo-Visma vil ikke ændre på taktikken ved næste års Tour de France. Til gengæld foretager holdet en anden stor ændring.

Jonas Vingegaard og Primož Roglič delte kaptajnrollen under dette års Tour de France.

Men sådan bliver det ikke i 2023. Vingegaard skal være enekaptajn i Touren, mens Roglič stiller til start i Giro d'Italia.

Det markerer en ny tid på Team Jumbo-Visma.

- Roglič har på en måde været en mentor for mig og taget mig under vingerne. Jeg tror, holdet har tænkt, at nu er jeg klar til at stå på egne ben, siger Jonas Vingegaard til TV 2 SPORT.

Rollen som enekaptajn i Tour de France er dog ikke noget, der skræmmer den danske cykelstjerne.

- Jeg er helt klar. Jeg har haft det fint med presset på skuldrene, og jeg har ikke haft noget problem med presset udefra.

Ingen tvivl om Tour de France

Målet for næste sæson har været klart fra start, siger Jonas Vingegaard.

- Der har ikke været nogen tvivl om, at jeg skulle køre Tour de France. Planen har været, at vi skulle gå efter at vinde Touren.

- Jeg sagde med det samme, at det var det, jeg gerne ville gå efter næste år. Vi har været enige fra starten.

Tror på ny plan

Selvom Team Jumbo-Vismas taktik og strategi i Touren ikke vil ændre sig, er det alligevel en stor forandring, at der kun vil være én kaptajn.

Men den nye sammensætning af kaptajnerne vil ikke præge troen på mere succes, fortæller sportsdirektør Merijn Zeeman.

- Det er altid en intens proces, og vi ser på mange forskellige faktorer. Vi kom til en konklusion, hvor vi tror på, at vi kan gøre det samme i Tour de France, mens vi går efter at vinde Giro d' Italia, siger Zeeman til TV 2 SPORT.

- Vi tror på, at vi kan være konkurrencedygtige med én leder – det må selvfølgelig være Jonas Vingegaard.

Jonas Vingegaard kommer til at have det famøse ettal på ryggen, når starten til næste års Tour de France kommer til at gå i spanske Bilbao.