Cykling

Van Aert slår ærkerival i spurt

Wout van Aert trak det længste strå i en spurt, hvor Mathieu van der Poel blev bremset af et uheld.

Selv om landevejscyklingen er på pause, holder stjernerne Mathieu van der Poel (Alpecin) og Wout van Aert (Jumbo-Visma) ikke fri fra konkurrencer.

Mellem jul og nytår deltager de begge i flere løb i disciplinen cykelcross, og tirsdag trak Wout van Aert det længste strå i en spurt mod sin evige rival.

På hjemmebane i belgiske Heusden-Zolder distancerede han Mathieu van der Poel, der i spurten trådte så hårdt, at foden røg ud af klikpedalen, og farten gik af cyklen. Dermed blev spurten aldrig rigtig spændende.

Forinden havde de to stjerner sat løbets øvrige ryttere af, og Mathieu van der Poel havde inden spurten lagt sig ned bag Wout van Aert for at have perfekte betingelser for at tage sejren. Men den gik ikke.

Wout van Aert fik dermed revanche over Mathieu van der Poel, der mandag trak sig sejrrigt ud af en lignende duel i et World Cup-løb i byen Gavere.

Verdensmester på fjerdepladsen

I cykelcross køres der på benhårde aflukkede baner, hvor rytterne bliver udsat for at skulle forcere jord, græs, grus, trapper og mudder.

Da Mathieu van der Poel mandag tog sejren, var banen mudret og glat. Tirsdag var føret mere tørt.

De to stjerner kommer oprindeligt fra cykelcross, hvor de begge har været verdensmestre. Siden har de skabt sig store karrierer på landevejen, men kan altså ikke slippe den udfordrende disciplin, som udvikler masser af store talenter.

I øjeblikket hedder verdensmesteren Tom Pidcock. Han kører for Ineos, hvor han på landevejen har hentet store resultater de seneste år. Tirsdag sluttede han på fjerdepladsen.

Onsdag skal stjernerne igen i ilden, når de kører et nyt løb i Diegem.