Ingen sejre til Vingegaard ifølge medie – ekspert dybt uenig

Ifølge mediet Cyclingweekly kommer Jonas Vingegaard ikke til at stå øverst på podiet efter en triumf i et cykelløb i 2023.

Sejrens sødme kommer Jonas Vingegaard til at kigge langt efter i den kommende sæson.

Vild påstand? Tilsyneladende ikke vild nok til at det anerkendte cykelsportsmedie Cyclingweekly holder sig fra den.

- Det er ikke fordi, han ikke er en fænomenal atlet - og muligvis et af de største talenter i denne generation. Det er mere, hvordan han kommer til at være i centrum, hver gang han står ved startstregen.

- Hvis der er en ting, vi ved om Vingegaard, så er det, at han ikke er komfortabel i det søgelys, lyder det blandt andet i Cyclingweekly's årlige sæsonforudsigelser.

Det bliver også nævnt, at kun fem ryttere de seneste godt og vel 50 år har formået at genvinde Tour de France året efter karrierens første Tour-triumf. Der venter altså et ophold i et eksklusivt selskab, hvis Vingegaard modbeviser det anerkendte medie.

Ekspert revser spådommen

Nå, er der så grund til bekymring som dansk cykelsportsfanatiker?

Det er der ikke, hvis du spørger TV 2s ekspert Emil Vinjebo, der ikke har i sinde at lægge sig på hjul af mediets spådom om sparsom Vingegaard-succes i den kommende sæson.

- Hvad har de at have det i? Det er en spådom, hvor man går ud fra, at Vingegaard har fået så meget fame, at han får for meget opmærksomhed og dermed ikke kan performe.

- De ved ikke, hvem Jonas er. Jeg kender ham lidt og har kørt på hold med ham. Han kan godt klare at være regerende Tour-vinder. Han er så meget nede på jorden, som man kan være.

Vinjebo, der har kørt med Vingegaard på kontinentalholdet coloQuick medgiver, at det kan være ekstra krævende, når han stiller op til løb med titlen som Tour de France-vinder. Og her får danskerens hold en vigtig rolle, som de i forvejen er vant til.

- Jumbo-Visma er kendte for at skærme deres ryttere fra journalisterne og skærpe adgangen til rytterne, så de kan fokusere på det, det handler om, hvilket er at træne og leve så optimalt som muligt op til og under Touren.

Jonas Vingegaard kan gøre Cyclingweekly's forudsigelser til skamme allerede i slutningen af februar, når han åbner sin sæson i løbet Gran Camiño.