Cykling

Her er årets Vuelta-rute

Ruten til den 78. udgave af Vuelta a España er blevet offentliggjort, og som ventet er der en række fede bjergslag på programmet.

Vanen tro bliver årets Vuelta a España en sag for de, der bedst kan lide at køre i bjerge.

Det står klart, efter ruten til 2023-udgaven er blevet præsenteret tirsdag aften i Barcelona, hvor årets start også går.

Løbet begynder 26. august og sidste etape bliver kørt i Madrids gader 17. september. I alt skal rytterne tilbagelægge 3152.8 kilometer fordelt på de 21 etaper.

Sådan fordeler etaperne sig

  • Fire flade etaper
  • To flade etaper med stigende afslutninger
  • Seks kuperede etaper
  • Syv bjergetaper
  • En holdenkeltstart og en individuel enkeltstart
  • To hviledage

Typisk for den spanske Grand Tour så er første reelle bjergetape allerede placeret på 3. etape, når rytterne skal fra Súria til Andorra.

Mest interessant er måske 20. etape, der byder på 10 kategoriserede stigninger og mere end 4000 højdemeter. Tak for kaffe.

For første gang siden 1962 skal Barcelona være vært for starten på Vuelta a España.

Det spanske Grand Tour-løb indledes med en 14,6 kilometer lang holdtidskørsel i Barcelonas gader 26. august, før 2. etape byder på 181,3 kilometer mellem Mataro og Barcelona inklusive to kategoriserede stigninger, herunder Montjuic.

Få et overblik over hele ruten i videoen nedenfor.

Ingen Mads P. i Vueltaen

Seneste udgave af Vueltaen var en stor succes med danske briller, da danske Mads Pedersen vandt tre etaper og sikrede sig den grønne pointtrøje.

Han har allerede nu annonceret, at han ikke stiller til start i årets udgave. I stedet fokuserer danskeren blandt andet på Giroen og Touren.