Tour de France

Mads P. afskriver pointtrøjen i Touren

2023 bliver ikke året, hvor Mads Pedersen vinder den grønne pointtrøje i Tour de France. På papiret er han ellers et oplagt bud.

Mads Pedersen var helt overlegen, da han tilbage i september vandt tre etaper og pointtrøjen i Vuelta a España.

Præstationen gjorde det i manges øjne til en selvfølge, at danskeren derfor også skal jagte pointtrøjen i årets Tour de France.

Men det bliver ikke tilfældet. Det fortæller hovedpersonen selv til TV 2 SPORT.

- Den (pointtrøjen, red.) tror jeg bare, at jeg afskriver med det samme. Der er ingen grund til andet, fortæller den danske stjerne, inden han uddyber:

- Jeg tror mere, det er et drømmescenarie. Jeg har også udtalt mig omkring det før, at jeg gerne vil køre efter den en dag. Men i forhold til at køre Giroen, så Touren – og at der ligger et VM 14 dage efter afslutningen på Touren – så tror jeg, at det er forkert at holde fokus på en grøn trøje i Touren.

VM er et stort mål

Mads Pedersen blev nummer fire i pointkonkurrencen i seneste udgave af Tour de France, men han var langt fra vinderen af konkurrencen Wout van Aert.

En ny dansk fjerdeplads i konkurrencen er altså ikke nært forestående. Den kommer i hvert fald ikke til at gå til Mads P. til sommer.

- Touren det bliver… Selvfølgelig kommer jeg i topform, og jeg kommer til at jagte etaper, men der er ikke noget med at køre efter en grøn trøje. For så vil jeg skulle være på hver dag, og det tror vi ikke er særlig godt i forhold til et VM, fortæller Mads P.

I stedet gør Trek-rytteren det klart, at årets VM er et rigtig stort mål, og at ruten passer godt til danskeren, der blev verdensmester i Yorkshire tilbage i 2019. Giroen venter også Mads P. for første gang siden 2018.

Selvom den grønne trøje ikke bliver et tema for Mads P. i dette års Tour, så gør han det klart, at han på et tidspunkt i fremtiden vil jagte pointtrøjen. Men flere ting skal gå op i en højere enhed.

- Tour-ruten skal også passe perfekt, og jeg ved, at der er en Wout van Aert, der er rigtig svær at hamle op med. Så han skal måske være bundet af andre roller. Der er mange ting, der lige skal spille ind. Det er ikke et fokus, jeg har lyst til at ligge i 2023.