Cykling

Førertrøjen slår ud med krampe

Alberto Bettiol slog frustreret på sine ben og kastede en flaske efter en fotograf, da han mistede førertrøjen i Tour Down Under.

Av for en frustrerende oplevelse for Alberto Bettiol.

11 kilometer fra mål måtte han opgive at forsvare sin førertrøje i Tour Down Under. EF-rytteren slap feltet på en lille kontrabakke, og for øjnene af holdkammeraten Mikkel Honoré og snurrende kameraer bankede han gentagende gange på sine lår.

Krampe!

Mens feltet fortsatte jagten på et udbrud, der var knap et minut foran, begyndte Bettiol irriteret at vifte en fotograf væk. Den var tilsyneladende både galt med benene og med hovedet, for Bettiol smed en flaske efter fotografen i ren og skær ærgrelse over situationen, der satte ham fuldstændigt ud af spil i cykelløbet.

Lidt tidligere var Michael Matthews fra Team Jayco AlUla også sat af. Det var dog på grund af en mekanisk defekt og ikke en defekt i benene. Derfor var nummer et og to i klassementet ikke med til at køre om sejren, da udbruddet nærmede sig målstregen efter næsten 155 kilometer i sadlen.

Det var Jay Vine fra UAE Team Emirates til gengæld. Med cirka en kilometer til mål sneg han sig væk, da der begyndte at gå taktik i den for de førende ryttere. Vine blev derefter hentet af Rohan Dennis fra Jumbo Visma, og med en sikker etapesejr kørte han sig i førertrøjen.

Tour Down Under, 2. etape 2023. Video: Mikkel Asferg

Rohan Dennis fører løbet med tre sekunder ned til Jay Vine og 12 sekunder ned til Magnus Sheffield fra INEOS Grenadiers.

Julius Johansen, der lå nummer fire inden etapen, kom i mål i en større gruppe sammen med Matthews og Bettiol. De glider alle sammen ud af top-10.