Cykling

Sagan stopper som professionel efter sæsonen

Peter Sagan går nu i gang med sin sidste sæson som professionel landevejsrytter, men drømmer om at slutte af på mountainbike ved OL i 2024.

Han indledte pressemødet med det vanlige og skæve Sagan-smil, som vi kender det.

Og det var da heller ikke en særlig nedtrykt stjerne, der på sin 33-årige fødselsdag havde en udmelding at komme med.

- Momentet er kommet til, at jeg vil fortælle det til alle, fordi jeg mener, at alle fortjener at vide det. Dette er mit sidste år på landevejen som professionel, siger Peter Sagan i en video på YouTube.

- Næste år bliver jeg helt sikkert med Team TotalEnergies, men jeg vil fokusere på at kvalificere mig til mountainbike-disciplinen ved OL.

- Jeg kommer til at køre nogle mindre landevejsløb, men jeg planlægger ikke at køre World Tour-løb i forhold til at nå OL, og så ser vi derfra. Men jeg vil sige, at dette er sidste sæson, hvor I kan se mig i World Tour-løb, siger Sagan.

Peter Sagan har altid gerne ville slutte sin karriere på mountainbike-cyklen, da det var der, hvor det hele startede.

- Jeg vil bruge mere tid sammen med min søn, Marlon, og se livet fra andre vinkler og ikke bare som rytter. Det var aldrig min drøm at køre, indtil jeg var 40 eller 50. Og jeg tænker, at nu er det tid, siger han videre ifølge Cyclingnews.

En af de mest vindende

På pressemødet, der blev holdt under Vuelta a San Juan International i Argentina, hvor Sagan deltager, takkede han alle de folk, han altid har haft tæt på sig.

- Jeg vil gerne understrege, at dette ikke er mit store farvel. I skal leve med mig lidt endnu, og vi kører videre med andre projekter, og vi kommer stadig til at have det sjovt.

Han drømmer dog ikke om medaljer ved OL.

- Jeg gør det for mig selv. Ikke for alle mulige andre.

Peter Sagan har vundet den grønne trøje i Tour de France syv gange, og han har vundet 12 etapesejre. Han blev verdensmester i 2015, 2016 og 2017.

Derudover kan han også skrive 18 etapesejre i Schweiz Rundt, tre sejre i Gent-Wevelgem og 17 etapesejre i Californien Rundt på CV’et. Og så har han vundet flere monumenter – blandt andre Flandern Rundt og Paris-Roubaix.

I øjeblikket deltager han som nævnt i Vuelta a San Juan International i Argentina, hvor han er sluttet i top-10 på de fire etaper, der er kørt indtil videre.