Tour de France 2023: 2. etape

Tour de France fortsætter i Baskerlandet på 2. etape.

Etapeinfo (Vitoria-Gasteiz > San Sebastián)

Dato
2. jul 2023
Længde
207 km
Start
Kl. 12.32
Mål
Ca. kl. 17.19
Type
Kuperet

Favoritter og analyse

Favoritter

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Wout van Aert

⭐️⭐️⭐️⭐️ Biniam Girmay, Mathieu van der Poel

⭐️⭐️⭐️ Julian Alaphilippe, Tom Pidcock

⭐️⭐️ Mads Pedersen, Tadej Pogacar

⭐️ Mattias Skjelmose, Magnus Cort, Simon Yates

Nøglepunktet

Jaizkibel, dagens sidste stigning, er kendt som en stigning, der altid er til stede i regionens eget løb Baskerlandet Rundt. Det er hverken en meget stejl eller lang stigning, men tag ikke fejl! Den er stadig hård nok til at skabe splittelse i et Tour de France-felt.

Dagens dansker

Mattias Skjelmose ser jeg igen som det bedste bud på et dansk topresultat. Det er et terræn, der er skræddersyet til ham, og med sin hurtige afslutning er han et godt bud på én, der kan køre med om sejren.

Betydning for Vingegaard

Ligesom dagen forinden er det en etape, hvor Vingegaard sammen med sit hold skal være på mærkerne. Lidt nemmere end 1. etape, men den er 209 kilometer lang, og etapen forinden vil allerede kunne mærkes i benene.

Jeg tror dog ikke, etapen er hård nok til at kunne lave decideret splittelse i toppen af klassementet. Derfor handler det mere for Vingegaard om at komme sikkert igennem og ikke tabe tid.

Taktikken

Det kan blive en dreng og en pige i forhold til, om et udbrud holder hjem. Det afhænger meget af, hvordan 1. etape er endt. Jeg tror personligt på, at der godt kan køre et stærkt udbrud af sted og holde hele vejen.

Det vil være en oplagt dag for Vingegaard og Pogacar at få en klatrestærk rytter i førertrøjen og derved slippe for allerede at ’risikere’ at få den, når de rammer Pyrenæerne allerede i næste uge. Selvom det lyder godt at have førertrøjen, giver den bare ekstra arbejde for holdet.

Ekstra

Rytterne starter lidt inde i landet og bevæger sig hele dagen ud mod kysten, hvor de til sidst slutter ved den kendte kystby San Sebastián.

Der vil ligesom på 1. etape være lange sektioner med kringlede veje, som helt af sig selv vil gøre dagen rigtig hård. Det er også en lang etape på 209 kilometer, som gør, at vi vil se trætte ryttere i målbyen San Sebastián.

< 1. etape | 3. etape >