Tour de France 2023: 11. etape

En række småstigninger ændrer næppe på, at sprinterne får chancen i Moulins.

Etapeinfo (Clermont-Ferrand > Moulins)

Dato
12. jul 2023
Længde
179 km
Start
Kl. 13.27
Mål
Ca. kl. 17.28
Type
Flad

Favoritter og analyse

Favoritter

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jasper Philipsen

⭐️⭐️⭐️⭐️ Dylan Groenewegen, Caleb Ewan

⭐️⭐️⭐️ Mads Pedersen, Phil Bauhaus

⭐️⭐️ Wout Van Aert, Bryan Coquard

⭐️ Jordi Meeus, Biniam Girmay, Fabio Jakobsen

Opdateret tirsdag klokken 20.30.

Nøglepunktet

Begyndelsen af etapen og etableringen af udbruddet bliver vigtig for resten af dagen. Sprinterholdende skal prøve at få et tidligt – og ikke alt for stærkt – udbrud af sted, inden feltet rammer dagens første stigning efter 30 kilometer.

Dagens dansker

Det er en oplagt dag for sprinterne og dermed Mads Pedersen. Rytterne er nu over halvvejs gennem Touren, og benene og kroppene begynder at være mærkede.

Det er vand på Mads' mølle. Han bliver ofte bedre – eller i hvert fald mindre træt – end de andre hurtige drenge i feltet.

Betydning for Vingegaard

En af de dage, hvor Vingegaard og Jumbo-Visma skal holde sig fremme og ikke tabe fokus, men samtidig skal dagen bare overstås uden problemer og tidstab.

Taktikken

Det vil for sprinterholdene handle om hurtigt at få et lille udbrud af sted, som de nemt kan kontrollere hele dagen.

Men nu er vi ved at være lidt længere inde i Touren, og det kan godt ske, at nogle af de stærkere ryttere vil prøve lykken og se, om de kan skabe et stort og stærkt udbrud, der kan holde hele vejen.

Ekstra

Rytterne forlader i dag Massif Central, og sidste halvdel af etapen er ikke så hård. På den første halvdel skal de dog forcere flere stigninger, men de er hverken stejle eller lange, så umiddelbart er terrænet ikke nok til at skabe decideret splittelse i feltet.

< 10. etape | 12. etape >