Tour de France 2023: 18. etape

Efter de hårde prøvelser i bjergene kan sprinterne igen få chancen.

Etapeinfo (Moûtiers > Bourg-en-Bresse)

Dato
20. jul 2023
Længde
184 km
Start
Kl. 13.40
Mål
Ca. kl. 17.47
Type
Flad

Favoritter og analyse

Favoritter

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jasper Philipsen

⭐️⭐️⭐️⭐️ Dylan Groenewegen, Mads Pedersen

⭐️⭐️⭐️ Alexander Kristoff

⭐️⭐️ Bryan Coquard, Luca Mozzato

⭐️ Sam Welsford, Jordi Meeus, Cees Bol

Opdateret torsdag 20. juli kl. 10.58

Nøglepunktet

De sidste to kilometer. Der kommer tre skarpe sving fra 1700 til 800 meter fra målstregen, hvor der vil være kæmpe kamp om at ramme sektionen helt forrest i feltet.

Dagens dansker

Det er efterhånden over en uge siden, at der var en etape, som virkelig lå til Mads Pedersen. I dag og de kommende dage kommer der heldigvis flere muligheder for ham og de ryttere, der ikke er alt for glade for bjergene.

Det bliver med stor sandsynlighed en massespurt, og nu er vi så langt inde i løbet, at det altså er nogle trætte ben, der skal spurtes med i Bourg-en-Bresse – og det er vand på Mads' mølle.

Betydning for Vingegaard

Løbet har for længst sat sig, og uanset om Vingegaard er i den gule trøje eller ej, så bliver det en dag, hvor det handler om at spare på kræfterne så meget som overhovedet muligt. Det har været nogle meget hårde dage for alle rytterne og især klassementsrytterne.

Og der venter stadig en svær og tricky 20. etape, så disse dage handler for Vingegaard om at lade op til dén – men selvfølgelig sidde rigtigt i feltet og bruge sit hold på den korrekte måde, så han holder sig ude af problemer.

Taktikken

Det er en dag, der lægger op til massespurt.

Hvis etapen havde ligget i løbets første uge, ville jeg være 100 procent sikker på en spurt, men her i sidste uge af Touren kan flere sprintere være udgået, og der vil derfor være færre hold til at tage føringen i feltet.

Det åbner en spinkel mulighed for, at et udbrud kan køre hjem, hvis de rigtige hold er involveret i det. Men med 95 procents sandsynlighed bliver det en massespurt.

< 17. etape | 19. etape >