Tour de France 2023: 4. etape

Det ligner en dag for sprinterne, når feltet kører fra Dax til Nogaro.

Etapeinfo (Dax > Nogaro)

Dato
4. jul 2023
Længde
181 km
Start
Kl. 13.21
Mål
Ca. kl. 17.47
Type
Flad

Favoritter og analyse

Favoritter

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jasper Philipsen

⭐️⭐️⭐️⭐️ Fabio Jakobsen, Phil Bauhaus

⭐️⭐️⭐️ Wout van Aert, Dylan Groenewegen

⭐️⭐️ Biniam Girmay, Sam Welsford, Mads Pedersen

⭐️ Caleb Ewan, Alexander Kristoff, Jordi Meeus, Mark Cavendish

Opdateret mandag kl. 23.38

Nøglepunktet

Det er svært at udpege et decideret nøglepunkt på dagens etape, men et bud er indgangen på racerbanen, som rytterne rammer med lidt over tre kilometer til mål. Der vil være en krig for at sidde forrest i feltet. Ikke kun for sprinterholdende, for alle klassementsholdene vil også kæmpe om pladsen oppe foran. Forvent kaos.

Dagens dansker

På grund af rutens nemme profil og manglende hårdhed bliver det med stor sandsynlighed en massespurt, vi kommer til at se. Der har Mads Pedersen slået sit navn fast de sidste par år – som fast mand med helt fremme om de sjove placeringer.

Betydning for Vingegaard

Undgå at miste tid. Det er på papiret en meget nem dag. Det handler for ham om at slappe af, men stadig være vågen og undgå uheld.

Taktikken

Det bliver med 99 procent sandsynlighed en massespurt. Det betyder, at der formentlig venter en helt klassisk sprinteretape med et tidligt morgenudbrud, hvor ryttere fra de mindre hold vil søge udbruddet og dermed få deres tv-tid og vist alle sponsorer frem.

Ellers vil det gå støt og roligt i feltet med flere sprinterhold, der vil hjælpes ad med føringsarbejdet for at holde snor i udbruddet.

Finalen med de sidste tre kilometer på racerbanen Circuit de Nogaro vil skabe en kaotisk finale med stor positionskamp gående ind til banen. Derfra vil det være svært at holde fronten på grund af banens bredde hele vejen til målstregen. Når der er meget plads på vejen, er det nemlig nemmere for ryttere at finde plads udenom rytterne foran – det kræver et virkelig stærkt sprinttog, som kan holde så høj fart, at de andre ikke kan komme frem.

Ekstra

Første hele dag i Frankrig med start i Dax og mål i Nogaro. Ruten går primært fra vest mod øst, så med en kraftig nordenvind kan vi godt se viftekørsel og sidevindsdrama.

< 3. etape | 5. etape >