Tour de France 2023: 7. etape

Efter et par hårde dage i bjergene kan sprinterne igen få chancen for succes.

Etapeinfo (Mont-de-Marsan > Bordeaux)

Dato
7. jul 2023
Længde
169 km
Start
Kl. 13.26
Mål
Ca. kl. 17.11
Type
Flad

Favoritter og analyse

Favoritter

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jasper Philipsen

⭐️⭐️⭐️⭐️ Caleb Ewan, Philip Bauhaus

⭐️⭐️⭐️ Wout Van Aert, Mark Cavendish

⭐️⭐️ Mads Pedersen, Dylan Groenewegen

⭐️ Bryan Coquard, Alexander Kristoff, Fabio Jakobsen

Opdateret torsdag klokken 20.57.

Nøglepunktet

Vanskeligt at finde et decideret nøglepunkt, for det er en flad etape med et relativt ligetil opløb i Bordeaux. Det eneste, jeg ser som et muligt 'nøglepunkt', er, hvis vinden står i vest. Så vil der være sidevind stort set hele dagen, og det vil fuldstændig ændre etapens vigtighed og hårdhed.

Dagens dansker

Hver gang det ser ud til at blive en massespurt, så rimer det på Mads Pedersen. Han er på papiret ikke den hurtigste i feltet, men formår ni ud af ti gange at sidde helt perfekt og derved køre sin spurt, som han vil. Det bliver svært at vinde, men han giver det helt sikkert et skud.

Betydning for Vingegaard

Etapes hårdhed afhænger 100 procent af vindforholdende. Med en kraftig vestenvind bliver det en meget kaotisk dag, som kan blive meget farlig for Vingegaard. Holdet vil i dette tilfælde være altafgørende for at holde ham helt fremme på forreste vifte og ude af problemer.

Heldigvis er han vokset op i Nordjylland og har flere gange bevist, at han er god til det kaos, der følger med ræs i sidevinden. Uden nogen vind eller en vind, der ikke kommer fra siden, vil det være en nem og rolig dag for Vingegaard, hvor han skal spare alle de kræfter, han kan.

Taktikken

Det bliver formentlig en massespurt i Bordeaux.

Det betyde: Et tidligt morgenudbrud bestående af ryttere fra de mindre hold. En hjælperytter fra hvert af de bedste sprinterhold vil tage fronten, når udbruddet er etableret, og derfra holde dem i kort nok snor til at hente dem, uden det kræver for meget mod slutningen af etapen.

Taktikken vil ændre sig dramatisk, hvis der er kraftig vestenvind. Så er det fuldt alarmberedskab på alle hold for at sidde på forreste vifte. Det kan være katastrofalt, hvis en topsprinter eller klassementsrytter bliver fanget bag feltet og skal forsøge at kæmpe sig tilbage – eller undgå tidstab.

< 6. etape | 8. etape >