Tour de France 2023: 8. etape

Igen i dag har sprinterne gode kort på hånden, når turen går fra Libourne til Limoges.

Etapeinfo (Libourne > Limoges)

Dato
8. jul 2023
Længde
200 km
Start
Kl. 12.43
Mål
Ca. kl. 16.56
Type
Flad

Favoritter og analyse

Favoritter

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jasper Philipsen

⭐️⭐️⭐️⭐️ Mads Pedersen, Wout van Aert

⭐️⭐️⭐️ Biniam Girmay, Caleb Ewan

⭐️⭐️ Bryan Coquard, Mark Cavendish

⭐️ Lucca Mozzato, Søren Wærenskjold, Corbin Strong

Opdateret klokken 20.47.

Nøglepunktet

Der er en sektion med kuperet terræn med 70 kilometer til mål, som slutter med omkring 20 kilometer til Limoges. Hvis der bliver kørt cykelløb her og ikke bare et henholdende tempo fra sprinterholdende, så kan det blive en rigtig spændende etape. Men jeg tror desværre ikke, terrænet er helt hårdt nok til at lave nok ravage.

Dagens dansker

Det er igen en dag for Mads Pedersen. Sammenlignet med 7. etape er denne dog mere skræddersyet til ham – på grund af det det kuperede terræn i den sidste halvdel. Hvis Trek virkelig tror på Mads, og han melder om gode ben, er jeg sikker på, de vil prøve at sætte de mere rene sprintere under pres på bakkerne.

Betydning for Vingegaard

Det er lidt sådan en dag, som bare skal overstås uden nogen problemer eller tidstab. Det vil kræve fuldt fokus i det bakkede terræn, og Jumbo-Visma skal holde Jonas fremme for at undgå at havne bag et dumt styrt.

Så vil det også gøre det nemmere for Jonas, fordi det ofte kan være hårdere at sidde længere tilbage i feltet, hvor der vil være den her 'elastikeffekt'; op og ned i fart oftere, end hvis man sidder helt fremme og kan køre et mere jævnt tempo. Du bruger mange flere kræfter og mere energi, når du sidder 'på elastikken'. Positionskampen om at køre sig længere frem er stor, og dermed er der som udgangspunkt også større risiko for styrt.

Taktikken

Igen en dag, hvor det bliver op til sprinterholdende at kontrollere etapen. Jeg tror og håber, at blandt andet Trek-Lidl vil prøve på noget i det kuperet terræn for at se, om de kan sætte sprintere som Fabio Jakobsen og Dylan Groenewegen.

< 7. etape | 9. etape >