Duellen mellem Vingegaard og Pogacar stjæler alle overskrifter i cykelverdenen

Billeder af Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar pryder langt de fleste medier, der ser frem mod etapeløbet Paris-Nice, der trædes i gang på søndag.

Det er ikke kun i Danmark, at cykelfans ser frem til den første store duel mellem Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar siden Tour de France sidste år.

Hele cykelverdenen har lige nu fokus på styrkeforholdet mellem de store stjerner, der søndag stiller til start i etapeløbet Paris-Nice, der kan følges på TV 2 SPORT og PLAY.

Det bliver tydeligt, når man tager et kig på de udenlandske medier, der interesseret sig for cykling, som vi har samlet i hovedtræk nedenfor. Først med en længere analyse fra verdens største cykelmedie, Cyclingnews, og derefter med hovedpointerne fra de andre større medier.

Usædvanlig duel mellem Pogacar og Vingegaard

Cyclingnews

Det store og anerkendte cykelmedie Cyclingnews noterer sig, at Paris-Nice bliver betragtet som begyndelsen på hele ”Tour de France 2023-kampagnen”. Tidligere løb i sæsonen vil ikke tælle for særlig meget, så det er nu, Vingegaard og Pogacar for alvor skal måle sig mod hinanden og de øvrige konkurrenter. Én detalje er dog meget speciel.

- Det er ret usædvanligt i moderne tid, at ryttere af en kaliber som Tadej Pogacar og Jonas Vingaard kører mod hinanden før juli, hvor de begge er i meget god form, fordi det helt åbenlyst viser deres direkte rival, hvilken udvikling der har været i deres respektive styrker og svagheder over vinteren, skriver Cyclingnews.

Samtidig hæfter cykelmediet sig ved, at Tour-nederlaget sidste år var ”mere end et wakeupcall for Pogacar”, men Vingegaard lærte, at han kunne køre fra sloveneren i bjergene og samtidig udmanøvrere ham taktisk.

Med den historie i bagagen kan man derfor på ingen måde ignorere, hvad der sker i Paris-Nice, og hvem der klarer sig bedst. Hos Cyclingnews er der størst forventning til Pogacar.

- Det er rimeligt at sige, at Pogacar har været den mest aggressive af de to, når man ser på, hvordan han har vundet i år, og det er forståeligt på flere måder. Han er typen, der vil kaste sig over enhver mulighed, han ser, og hans sult for at vinde er exceptionel. Men jeg har også en fornemmelse af, det handler om tryghed.

- Pogacar har brug for at vide, at han stadig er nummer et, og det er ham, man refererer til. Han har brug for at overbevise sig selv og alle andre om, at han kun tabte Touren sidste år på grund af taktiske fejl, skriver cykelmediet og tilføjer, at Pogacar indtil videre i denne sæson har vundet over markant bedre modstandere end Vingegaard, der desuden har kørt mere konservativt og beskyttet af holdet.

- Alt dette er grunden til, Paris-Nice bliver en fascinerende konkurrence. Ikke kun i stilarter, men også i det taktiske spil, der utvivlsomt vil udspille sig i løbet af ugen.

Det skriver andre medier om duellen

In de Leiderstrui (Holland)

Det hollandske cykelmedie In de Leiderstrui har lavet en stor optakt til hele Paris-Nice, hvor Mads Pedersen blandt andet fremhæves som favorit til 2. etape, men det helt store fokus er naturligvis på Vingegaard vs. Pogacar.

- Med Paris-Nice er ”det lille Tour de France” lige om hjørnet. Rytterne vil fyre op for et otte dages smukt og hårdt løb i Frankrig, hvor vi også får en Tour-værdig-duel mellem Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard. Duellen vil formentlig være historien i denne udgave af Paris-Nice.

Le Figaro (Frankrig)

Hvilke overskrifter er der i løbet? Sådan indleder det franske medie selv artiklen, der hurtigt leder videre til det klareste svar og den mest interessante overskrift:

- Danske Jonas Vingegaard og slovenske Tadej Pogacar. Syv måneder efter deres spektakulære opgør i Tour de France vil duellen sprede en velsmagende duft af Grande Boucle (synonym for Tour de France, red.). Løbet vil give en indikation på formen hos hovedpersonerne og deres nærmeste hjælpere.

Rouleur (Storbritannien)

Det britiske cykelmagasin kigger nærmere på, om der er nogle faktorer, der indikerer, hvem der kommer stærkest ud af Paris-Nice, når Vingegaard og Pogacar mødes for første gang i denne sæson. Og umiddelbart er det svært at fremhæve markante forskelle. På nær …:

- Det faktum, at der er så lidt, der adskiller rytterne, når det kommer til deres form i år, betyder, at vi må kigge på deres holdkammerater i Paris-Nice for en indikation på, hvem der måske får overhånden. En 32 kilometer holdtidskørsel kræver et stærkt hold, og den bliver vigtig for alle, der har forhåbninger i klassementet, skriver Rouleur og påpeger, at Vingaard her må stå stærkere end Pogacar med sit hold.

- Alt i alt tegner det til et spændende Paris-Nice og en genoplivning af en af de mest berømte rivaliseringer i nutidens felt. Sidste gang, vi så vinderne af de seneste to udgaver af Tour de France støde sammen i Paris-Nice, var i 1990 med Greg Lemond og Pedro Delgago, og to årtier senere, i 2023, kan det blive endnu et øjeblik til cykelhistorien.

Wielerflits (Holland)

- Paris-Nice er altid et pejlemærke i cykelforåret, og i år er det ikke anderledes. Mange øjne vil være rettet mod løbet, når Tour-rivalerne Vingegaard og Pogacar mødes i det otte dage lange etapeløb. Med kuperede etaper, en holdtidskørsel og de berømte bjergetaper tegner det til at blive en hård omgang. Hvem trækker det længste strå?, indleder det hollandske medie deres store optakt.

De ender med et konkludere, at Tadej Pogacar må være en lille smule større favorit end Vingegaard.

Velonews (USA)

Det amerikanske cykelmagasin tøver ikke med at slå fast, at Paris-Nice kommer til at give rigtig mange svar i forhold til Tour de France 2023. Og at det franske etapeløb i år er anderledes vigtigt netop på grund af den duel. De ærgrer sig blot over, at INEOS’ Egan Bernal ikke også er med, så favoritkampen ville blive endnu mere spektakulær.

RTVE (Spanien)

”Pogacar vs. Vingegaard: Et ekstraordinært møde i Paris-Nice mellem de to aspiranter til Touren”, lyder overskriften.

- Rampelyset vil hovedsageligt fokusere på Pogacar og Vingegaard. De seneste to Tour-vindere har begge haft en imponerende start på sæsonen, og i en ekstraordinær begivenhed vil de blive målt op imod hinanden i Paris-Nice.

- På dette tidspunkt af sæsonen er favoritterne til Tour-sejren normalt ikke de stærkeste ryttere, men cykelsporten er under forandring, og i de seneste år har stjernerne ikke længere taget noget løb som træning. Dermed er årets første store etapeløb prestigefyldt nok til, at tilskuerne kan nyde en stor duel mellem Vingegaard og Pogacar sammen med de andre store stjerner i feltet.

Og sådan kunne man ellers blive ved med at finde alverdens medier fra en lang række lande, der i de fleste tilfælde har danske Jonas Vingegaard og slovenske Tadej Pogacar som topbillede på deres artikler, mens de alle fremhæver duellen, vi har i vente.

Du kan selv følge med i, hvordan det går, når TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender fra Paris-Nice. Det franske etapeløb starter søndag den 5. marts og finder sin vinder ugen efter den 12. marts.