Cykling

Prominent hjælper hylder Vingegaards lederskab

Jonas Vingegaard har i løbet af ganske kort tid kørt sig til en position som leder på det superstærke Jumbo-Visma-hold.

På den ene side er der sket rigtigt meget, siden Jonas Vingegaard indtog rollen som stortalent hos Jumbo-Visma.

På den anden side er der ikke sket noget som helst. Det glæder Steven Kruijswijk, der i et interview med Wielerflits roser Jonas Vingegaard for at indtage toppen af holdets hierarki på en rigtig god måde.

- Han er en leder på holdet, og den rolle har han indtaget meget hurtigt i løbet af det seneste år. Han kommer til løbene med selvtillid, og han ved, at han kan vinde, siger Kruijswijk til Wielerflits.

- Han leder holdet godt, men ellers er han den samme Jonas, som han har været før. Bare med noget mere selvtillid. Det er kun godt.

For cirka en uge siden fik Steven Kruijswijk løbscomeback, efter han i 2022 blev kørt væk med flere knoglebrud under Tourens 15. etape.

Steven Kruijswijk er færdig i årets Tour de France efter et styrt. Video: TV 2 Sport

Under O Gran Camiño var han nok engang hjælperytter for Jonas Vingegaard, som vandt alle de tre etaper, der ikke blev neutraliseret. Det kommer Kruijswijk også til at være under Tour de France, hvor holdets ambitioner om den gule trøje kommer før egne drømme om en etapesejr.

- Hvis jeg kan køre en Tour ligesom sidste år, hvor jeg havde et godt niveau i gruppen lige bag de bedste, får jeg noget tilfredsstillelse ud af det. Det er også målet i år, at jeg kan spille en værdifuld rolle i Jonas’ Tour-forsvar, siger Kruijswijk.

Det er helt klart noget, man skal vænne sig til

Jonas Vingegaard

Søndag tager Jonas Vingegaard hul på Paris-Nice uden Kruijswijk som hjælper. Det er dog planen, de skal køre sammen i både Baskerlandet Rundt og Critérium du Dauphiné, inden Tour de France begynder den 1. juli.

Klassementshåb i Tour-debut

Jonas Vingegaards lederevner kom på prøve i hans Tour-debut i 2021, da Jumbo-kaptajnen Primoz Roglic udgik.

Året efter stillede Roglic og Vingegaard begge op til Touren som kaptajn, men efter endnu et Roglic-styrt blev det tydeligt, at det var danskeren, Jumbo-Visma kørte for.

Over for TV 2 SPORT nikker Jonas Vingegaard genkendende til Kruijswijks oplevelse af, at han har taget rollen som leder til sig.

- Det seneste år har jeg helt klart udviklet mig meget (som leder, red.). Jeg var ret ny i sådan en situation, altså som kaptajn og leder på holdet. Det er helt klart noget, man skal vænne sig til og lære at være i. Men jeg synes, det går bedre og bedre, og jeg synes faktisk, at det går rigtig godt med det, siger Vingegaard og tilføjer:

- Jeg er måske blevet bedre til at sige, hvordan jeg gerne vil have det, og hvad de kan gøre for at hjælpe mig. Det gør det også nemmere for dem, siger Vingegaard om holdkammeraterne.

Paris-Nice vises direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Se sendeplanen her.