Cykling

Klassementsrytter reagerer på “ubehagelig” situation

Australieren slap med skrækken og stillede sig efter episoden tilfreds med holdets præstation, selvom det blev til et større tidstab.

Det var ved at gå helt galt for Bahrain Victorious' klassementshåb Jack Haig, da australieren skulle krydse målstregen på tirsdagens holdtidskørsel.

Mens den 29-årige klatrer spurtede op mod mål, var han pludselig ved at støde sammen med en uopmærksom Israel-rytter, der endnu ikke havde krydset stregen.

Med hiv og sving fik Haig klemt sig udenom, men australieren og holdkammeraten Fred Wright virkede frustrerede – sidstnævnte fægtede irriteret med armene. Kort efter etapen var 29-årige Haig faldet lidt til ro, men han havde helst været foruden episoden.

- Vi var tæt på at støde sammen. Jeg tror heldigvis ikke, at det kostede noget, men det var lidt ubehageligt, fortæller Haig til TV 2 SPORT og uddyber:

- Det var en uheldig situation, som kan være svær at undgå, for vi kom til mål samtidig, og der var ret smalt. Så det var lidt ubelejligt og ærgerligt. Heldigvis skete der ikke noget.

Selvom Haig havde svært ved at se, hvordan sådan en situation kunne undgås, havde den nok aldrig fundet sted, hvis ikke arrangørerne mandag havde ændret i planerne.

For grundet en national strejke i Frankrig blev holdtidskørslen komprimeret, så der kun var tre minutter mellem hvert hold i stedet for fem.

Blåstempler indsats

Heldigvis røg ingen i asfalten i situationen, og da Haig skulle gøre regnskab over indsatsen, var han egentlig godt tilfreds.

- Jeg synes, at det overordnet gik rigtig godt. Alle virkede til at have givet sig 100 procent, da de kom i mål.

- Vi har brugt en del tid på at træne specifikt frem mod det her. Der er også blevet lagt en del arbejde i udstyret. Så jeg er egentlig glad og tilfreds, slutter australieren.

Præstationen rakte til en niendeplads med et tilhørende tidstab på 47 sekunder.

Tidligere har Haig leveret flotte præstationer i Paris-Nice. I 2019 blev han nummer fire, mens han blev nummer syv i 2021 og nummer seks sidste år.

I år håber han at slutte blandt de fem bedste.