Cykling

Nu reagerer Vingegaard på skuffende tidstab

Jonas Vingegaard tabte en del tid til Tadej Pogacar på 4. etape af Paris-Nice. Danskeren forsøgte selv at angribe undervejs.

Det var den omvendte verden, da Jonas Vingegaard onsdag måtte strække våben i en direkte bjergduel mod Tadej Pogacar.

Sidste års Tour de France-vinder kunne ikke følge med sin konkurrent, og det udnyttede Tour-toeren Pogacar til at vinde en del tid på 4. etape af Paris-Nice.

- Selvfølgelig var jeg lidt skuffet efter etapen i går. Det vil jeg ikke lægge skjul på. Jeg kom til Paris-Nice for at prøve at vinde løbet, men Tadej var bare bedre end mig i går. Han fortjente sejren og stort tillykke til ham, siger Jonas Vingegaard til TV 2 SPORT.

Glad for at angribe

Helt præcist var Pogacar 43 sekunder hurtigere end Vingegaard på 4. etape, som sloveneren vandt lige foran David Gaudu. Med bonussekunderne er Pogacar 10 sekunder foran Gaudu og 44 sekunder foran Vingegaard i klassementet.

Det var ellers Vingegaard, der forsøgte sig med det første angreb på onsdagens etape. Med 4,3 kilometer til mål accelererede Vingeaard, men det skulle han måske ikke have gjort, udtalte sportsdirektør Grischa Niermann efter etapen. Sådan ser Vingegaard ikke helt på det.

- Selvfølgelig er der meget, man kan analysere på. Og selvfølgelig kunne jeg have gjort en masse ting anderledes i går. Det vil jeg gerne indrømme. Men jeg er glad nok for, at jeg prøvede. Skulle jeg have prøvet? Det kan man altid diskutere. Men nu prøvede jeg, og det kan ikke laves om. Sket er sket, siger Vingegaard og tilføjer:

- Jeg kørte meget aggressivt og troede på mig selv. Hvis jeg ikke havde angrebet, kunne det være, at jjeg kunne have fulgt med. Men det ved man jo ikke. Tadej var utroligt stærk, da han kørte, og der kunne jeg bare ikke være med. Jeg ved ikke, om det ændrede noget, at jeg prøvede (at angribe, red.).

Jonas Vingegaard er i offensiven på 4. etape af Paris-Nice. Video: TV 2 Sport

Paris-Nice fortsætter til søndag 12. marts. Løbet vises direkte på TV 2 SPORT – se sendeplanen her.