Ekspert uenig i holdets Vingegaard-vurdering

Rolf Sørensen mener godt, at Jumbo-Visma kunne have lavet rav i den på fredagens 6. etape, hvis den ikke var blevet aflyst.

Det var ikke helt skidt, at fredagens etape blev aflyst i Paris-Nice.

I hvert fald ikke hvis man spørger Jumbo-Vismas sportsdirektører. De mener nemlig, at Tadej Pogacar ville have haft en fordel på etapen, mens Jonas Vingegaard nok havde kæmpet mere.

- Vores udfordring med etapen var, at den virkelig passede godt til Pogacar. For efter den sidste stigning var der også modvind, så det ville være svært at gøre noget. Så vi havde ikke decideret planlagt noget for etapen. Det handlede mere om at komme fint igennem dagen uden problemer, siger sportsdirektør Marc Reef til TV 2 SPORT.

I dag kunne han have brugt sit hold i vinden, og det tror jeg også, at de havde planer om

Rolf Sørensen om Jumbo-Vismas taktik

Det samme bekræfter en anden Jumbo-sportsdirektør Grischa Niermann.

- Vi ser altid på muligheder, og jeg er glad for, at etapen blev aflyst og ikke den lørdag. Vi forventede, at et udbrud ville holde til stregen eller en spurt i en mindre gruppe, hvilket nok ikke er det bedste for os og Jonas. Det havde nok været bedre for Pogacar.

Vingegaard kan blive isoleret

Denne udlægning fra de to Jumbo-Visma-sportsdirektører er TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen ikke enig i.

Han mener, at det hollandske storhold kunne have gjort en forskel.

- Lad os sige, at det havde blæst tilpas nok til, at de havde kørt. Så har han et hold her, der ville kunne skabe en overtalssituation med sidevindskørsel. Og det ville Pogacar have svært ved, siger Rolf Sørensen.

- Lørdag bliver det afgjort mellem de bedste klatrere, og søndag kommer Vingegaard nok til at sidde ret isoleret relativt tidligt. Fredag kunne han have brugt sit hold i vinden, og det tror jeg også, at de havde planer om.

Fredagens etape var kuperet med flere mindre stigninger. Løbet afsluttes med bjergetaper lørdag og søndag.

Inden de to sidste etaper fører Tadej Pogacar løbet sammenlagt. Vingegaard ligger på tredjepladsen, 46 sekunder efter.