Cykling

- Pogacar-dominans ændrer ikke styrkeforholdet til Touren

Tadej Pogacar har nu vundet to ud af to bjergdueller mod Jonas Vingegaard. Rolf Sørensen er dog ikke bekymret for, at tendensen fortsætter i Touren.

Tadej Pogacar har indtil videre domineret duellen mod Jonas Vingegaard i årets Paris-Nice.

Lørdag kørte sloveneren sig til sin anden etapesejr i løbet, hvor han igen viste sig stærkere end danskeren, der sluttede på tredjepladsen.

Vingegaard vandt som bekendt Tour de France sidste år. Ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen er der ingen grund til at tro, at favoritværdigheden til årets Tour er tippet over til Pogacars fordel.

- Det er verdens ultimativt bedste cykelrytter, der slår Jonas. Og så David Gaudu, der er i virkeligt god form. Der er ikke noget at være nervøs for i forhold til Tour de France, når Jonas selv siger, at han manglede noget i dag. Det skal han nok finde. Han står stadig til at blive nummer tre i Paris-Nice, fortæller cykeleksperten.

Pogacar fører klassementet med 12 sekunder til David Gaudu og med 58 sekunder til Vingegaard.

Succesen giver Pogacar moralsk boost

Ekspertkollegaen Emil Vinjebo er imponeret over det arbejde, Pogacar har ydet i vinterpausen.

- Jeg er overbevist om, at Pogacar og UAE har arbejdet seriøst over hele offseason og dermed har bygget på hans niveau. De har gjort alt for at forbedre de små marginaler, han manglede under Touren i sidste sæson, siger Emil Vinjebo.

Selvom der stadig er længe til Touren i juli, vurderer Emil Vinjebo, at Pogacars dominans giver ham en mental fordel før verdens største cykelløb.

- Pogacar virker samtidig til at være sulten og opsat på at bevise, at det, der skete under Touren sidste år, var en engangsforestilling. Det kan godt være, at Pogacar pakker det ind ved at sige, at han ikke er længere fremme end Vingegaard, men det giver alt andet end lige et moralsk boost for ham, at han sætter tingene på plads før Touren. Også selvom vi kun er i marts, fortæller eksperten.

Pogacar står noteret for imponerende seks sejre i sæsonen. Mens meget skal gå galt under søndagens sidste etape af Paris-Nice, hvis han ikke skal vinde løbet samlet.