Cykling

Vingegaard-hjælper følte sig utilpas - så leverede han vild bedrift

Den norske verdensmester i enkeltstart har længe været syg og havde stort set ikke trænet forud for Paris-Nice.

25-årige Tobias Foss, der er tempospecialist, leverede en stor præstation på kongeetapens finalestigning Col De La Coullole lørdag eftermiddag.

15 kilometer fra mål blev Foss sendt frem for at føre for Vingegaard, og den norske verdensmester slap først trådet med 6,5 kilometer igen.

Jeg trådte nogle store tal, så han (Foss, red.) kørte virkelig hurtigt

Matteo Jorgenson, Movistar

I den periode decimerede Foss feltet markant, så der til sidst blot sad en lille gruppe tilbage med de største klassementsryttere.

Kort efter etapens afslutning kæmpede Foss med kroppen, og her afslørede nordmanden, at han faktisk havde været utilpas fra morgenstunden.

- Jeg blev ret syg efter Volta ao Algarve, og jeg trænede ikke meget forud for løbet her. Efter 2. eller 3. etape fik jeg det igen lidt dårligt, og i dag (lørdag, red.) havde jeg det ret skidt til morges. Det er sådan, kroppen er – man kan aldrig vide.

Måtte gå over grænse

Da Jumbo-Visma ikke er stillet til start i Prais-Nice med noget slagkraftigt bjerghold, måtte Foss føre rigtig længe. Derfor gik nordmanden også over sin grænse undervejs.

- Jeg gav alt, hvad jeg havde, og i starten gik det rigtig godt. Men efter 10-15 minutter begyndte jeg at kæmpe lidt mere at holde farten oppe.

- Men jeg fandt en eller anden form for energi i yderligere 10-15 minutter, og i sidste ende synes jeg, at vi hjalp Jonas i dag, lød det fra en træt, men tilfreds normand.

Selv trillede Tobias Foss over målstregen som nummer 23 på lørdagens kongeetape. Han ligger nu nummer 20 i klassementet forud for søndagens sidste etape.

Hyldet af Vingegaards konkurrent

Blandt de ryttere, der var i store problemer grundet nordmandens vedvarende høje fart, er amerikanske Matteo Jorgenson.

Den unge Movistar-kaptajn fik slæbt sig i mål som nummer ni på etapen med et tidstab på 38 til sekunder til Pogacar.

Det betyder, at Jorgenson holder fast i sin samlede 8.-plads, men Foss skulle ikke have fortsat sit show meget længere, før amerikaneren var kommet i større problemer.

- Der var meget kraftig modvind, og der blev virkelig kørt stærkt. Jeg trådte nogle store tal, så han (Foss, red.) kørte virkelig hurtigt, fortalte Jorgenson til de fremmødte journalister efter etapen.