Cykling

Vingegaard med klar målsætning for kongeetape

På løbets første opadgående afslutning blev Vingegaard sat til vægs af Pogacar. Nu håber danskeren at kunne tage revanche.

Det er nu eller aldrig for Jonas Vingegaard.

Efter danskerens markante tidstab til Pogacar på 4. etape er der ingen andre udveje end at køre offensivt på lørdagens kongeetape. Her er håbet at vinde.

Det fortæller Vingegaard selv til TV 2 SPORT kort før etapestart.

- Jeg håber bare på, at benene er gode. Så må vi ligesom se derude. Jeg vil helt klart gøre mit bedste for at prøve at vinde etapen i dag.

Og hvad er planen for at lykkes med det?

- Det er ikke så hård en etape inden den sidste stigning, så det er lidt svært at sige. Der er mange forskellige scenarier. Det kan være, at det skal gøres hårdt inden, men det kan også være alt muligt andet.

Vingegaard er placeret som nummer 3 i klassementet, hvor han er 46 sekunder efter Tadej Pogacar.

Toptre i Paris-Nice inden 7. etape

  1. Tadej Pogacar
  2. David Gaudu +0:06’
  3. Jonas Vingegaard +0:46’
  4. Simon Yates +0:58’
  5. Gino Mäder +1:21’

Afslutning passer godt

Lørdagens kongeetape skal afgøres på Col De La Coullole, der er 15,7 kilometer lang og stiger med 7,1 procent i gennemsnit.

Det gør bjerget til løbets absolut hårdeste, og det er kun en god ting, vurderer Vingegaard.

- Jeg kender ikke stigningen supergodt. Den er meget ensartet, for der er ikke nogle stejle sektioner på den. Det er bare syv procent hele vejen, så den ændrer sig ikke så meget. Men det er sådan noget, der passer meget godt til mig.

Skulle missionen for Vingegaard fejle på lørdagens finalebjerg, så venter en ny og absolut sidste chance for danskeren søndag.

Her køres løbets sidste etape, og menuen byder på den berygtede Nice-etape, der historisk set har været centrum for store dramaer.

Paris-Nice vises direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.